perjantai 13. lokakuuta 2017

Tuusulan liikkumiskyselyn välituloksia, osa 1

Tuusulan liikkumiskysely on nyt ollut aktiivisena noin kaksi viikkoa. Vastausaikaa on jäljellä vielä 31.10. saakka. Olemme siis puolivälissä, joten nyt on hyvä aika tarkastella mihin suuntaan tulokset alkavat hahmottumaan.

Vastauksia kyselyyn on nyt saatu noin 1000. Aktiivisia vastaajia on löytynyt erityisesti ikäluokasta 30-64. Työryhmä etsii nyt tapoja joilla erityisesti nuorempia vastaajia saadaan aktivoitua kyselyyn mukaan. Etenkin Tuusulan sisäisessä joukkoliikenteessä nuoret edustavat hyvin suurta osaa koko käyttäjäkunnasta.

Vastaajien ikäjakauma 13.10.2017

Liikkumiskyselyn alussa vastaaja merkitsee kotinsa sijainnin kartalle. Tämän tiedon perusteella on mahdollista tarkastella, miltä alueilta liikkumiskyselyyn on vastattu. Alueellisesti vastauksia on saatu kattavasti. Etelä-Tuusula, Jokela ja Kellokoski korostuvat tällä hetkellä vastauksissa, mutta näillä alueilla myös asukkaiden määrä on suurin. Vastauksia on saatu myös muualta pääkaupunkiseudulta ihmisiltä, jotka eivät asu Tuusulassa, mutta liikkuvat alueella. Joitain vastaajia on myös ollut hieman kauempaa Tampereelta, Lahdesta, Kouvolasta ja Porvoosta.

Vastaajien kotien sijainnit lämpökartalla Tuusulassa

Liikkumiskyselyssä kysytään myös sitä, kuinka monta autoa vastaajan taloudesta löytyy. Tällä hetkellä vastanneista noin 7,5% ilmoittaa, ettei heidän taloudestaan löydy yhtään henkilöautoa. Nämä henkilöt ovat siis liikkumisessaan lähtökohtaisesti joukkoliikenteen varassa. Noin puolella vastaajista on käytössään vähintään kaksi henkilöautoa. Työryhmä pyrkii perehtymään kyselyn vastausten perusteella tarkemmin useamman auton omistajien liikkumistarpeisiin ja pohtii ratkaisuja, joilla esimerkiksi toisen auton hankinta talouteen ei olisi välttämätöntä.

Henkilöautojen määrä vastaajien taulouksissa

Liikkumiskyselyyn voit vastata vielä 31.10. asti! Kaikki vastaukset tullaan huomioimaan Tuusulan linjaston suunnittelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.