perjantai 19. tammikuuta 2018

Tuusulan joukkoliikennelinjasto 2019

Tuusulan joukkoliikenneverkon rakennetta esiteltiin blogissa 13.11.2017. Rakennemallia esiteltiin myös kolmessa Tuusulassa järjestetyssä asukastilaisuudessa. Asukkailta saatujen saatujen kommenttien ja palautteen, sekä liikkumistutkimusten vastausten perusteella suunnitelmaa on muokattu ja viety tarkemmalle linjatasolle, jota esitellään tässä päivityksessä.

Linjastosuunnitelman tavoitteista kerrottiin yleisemmin blogipostauksessa 6.10. Tavoitteena oli mahdollistaa joukkoliikenteen käyttö suurimmalla osalla matkoista joka päivä kellonajasta riippumatta. Matkustutarpeiden kartoittamiseen Tuusulassa teetettiin erillinen liikkumistutkimus johon saatiin vastauksia noin 2000 asukkaalta.

Bussiliikenteen uudet reitit vuoden 2019 elokuussa


Etelä-Tuusulan vahvat linjat

Etelä-Tuusulan joukkoliikenne tukeutuu vahvasti pääradan ja kehäradan junaliikennetarjontaan. Joukkoliikenteen perustan luo liityntälinjat Leinelään, Tikkurilaan ja Keravalle. Lisäksi Hyrylästä liikennöidään Järvenpäähän ja Kellokoskelle. Näillä yhteysväleillä joukkoliikenne operoi joka päivä varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan asti.

Etelä-Tuusulan ja Keravan vahvat linjat

Tuusulan vahvoja linjoja liikennöidään joka päivä noin klo 05-23.

  • 641 Tikkurila as. - Simonkylä - Leinelä as. - Hyrylä - Kerava as.
  • 642 Leinelä as. - Riihikallio - Lahela - Hyrylä
  • 665 Hyrylä - Järvenpää as. - Kellokoski - Hyökännummi

Linja 641 on Etelä-Tuusulan vahvin joukkoliikennelinja, joka tarjoaa yhteydet Hyrylästä Keravalle ja Kehäradalle. Matka-aika Helsinkiin linjan 641 ja junan yhdistelmässä on 45-50 minuuttia. Linjaa liikennöidään 20 minuutin välein. Iltaisin ja viikonloppuisin vuoroväli on 30 minuuttia. Linja parantaa Hyrylän saavutettavuutta seudullisesti, sitomalla Hyrylän alueen Tikkurilan joukkoliikennekeskukseen, kehärataan sekä päärataan. Linjaa liikennöidään Tuusulanväylää pitkin jolloin sekä Riihikallion alue että Sulan alue saadaan hyvän saavutettavuuden piiriin. Myös Jusslan teollisuusalueen joukkoliikennetarjonta paranee. Linjan esitetään kulkevan uutta Epinkoskentien jatkeen katuyhteyttä pitkin Ilolan ja Jusslan välillä. Linjan 641 reittiin on päädytty yhdistämällä asukkaiden toiveet hyvästä liityntäyhteydestä sekä Keravalle että Tikkurilaan.

Linja 642 on Riihikallion ja Lahelan alueiden linja, joka tuo merkittävän parannuksen erityisesti Lahelan alueen joukkoliikenteeseen. Linjaa liikennöidään aluksi välillä Leinelä - Riihikallio - Lahela - Hyrylä. Linjaa liikennöidään ruuhka-aikoina 30 minuutin välein ja muulloin tunnin välein. Linja tarjoaa Lahelan ja Riihikallion alueilta yhteyden Hyrylän linja-autoasemalle ja Leinelän asemalle, joissa aikataulut suunnitellaan niin että vaihtoyhteydet ovat sujuvat. Linjan 642 reitti mahdollistaa kustannustehokkaan liikennöinnin Lahelan alueella, josta vuorovaikutuksessa tuli erityisen paljon toiveita joukkoliikenteen tarjonnan lisäämiseen alueella. Matka-aika Lahelasta Helsinkiin Leinelän aseman kautta on noin 50 minuuttia.

Linja 665 noudattelee nykyistä reittiään Hyrylän pohjoispuolella. Linjaa ei ajeta Helsingistä asti, vaan se liikennöi vain välillä Hyrylä - Järvenpää - Kellokoski. Linjan lyhentämisellä sen täsmällisyys paranee huomattavasti, jolloin aikataulut ja vaihtoyhteydet juniin Järvenpään asemalle saadaan toteutettua luotettavasti. Täsmällisyyden ja vaihtoyhteyksien parantamisesta saatiin paljon toiveita asukasvuorovaikutuksen aikana. Myös vuoroväli tihenee ja liikennöintiajat laajenevat, eli vuoroja ajetaan myös viikonloppuisin ja iltaisin vähintään tunnin välein. Ruuhka-aikoina liikennöidään 30 minuutin välein.

Etelä-Tuusulan täydentävät linjat

Etelä-Tuusulan ja Keravan koko linjasto
Arkisin liikennöidään myös täydentäviä linjoja, jotka palvelevat pääasiassa työ- ja koulumatkaliikennettä. Tarkemmat liikennöintiajat täsmentyvät koulumatkojen ja kysynnän mukaisesti.

  • 643 Hakaniemi - Tuusulanväylä - Ruskeasanta - Hyrylä
  • 961 Hyrylä - Nahkela - Palojoki - Nurmijärvi kk.
  • 964 Hyrylä - Rusutjärvi - Siippoo - Rannikonmäki
  • 965 Hyrylä - Jäniksenlinna - Jokela as.
  • 971 Kivistö - Myllykylä - Ruotsinkylä - Riihikallio - Hyrylä - Kerava as.
  • 974 Korso as. - Vallinoja - Sula - Riihikallio - Hyrylä

Linja 643 on Helsingin suunnan työ- ja opiskelumatkoja palveleva linja jota liikennöidään Hyrylästä Hakaniemeen 20 minuutin välein aamuisin ja iltapäivisin. Päivisin liikennöidään 60 minuutin vuorovälillä. Linja tarjoaa yhteyksiä erityisesti Tuusulanväylän varrelle, sekä Käpylän, Vallilan ja Kallion alueille. Asukasvuorovaikutuksessa juuri nämä alueet korostuivat tärkeinä liikkumiskohteina. Hakaniemestä on erinomaiset jatkoyhteydet raitio- ja metroliikenteellä. Nopein yhteys ruuhka-aikoina Hyrylästä Helsinkiin on liityntälinjalla 641. Yhdessä linjat 641 ja 643 tarjoavat 10 minuutin vuorovälin Tuusulasta Helsingin suuntaan ruuhka-aikoina.

Linja 961 on Hyrylän ja Nurmijärven välinen linja, joka palvelee samalla Nahkelan aluetta. Reitti noudattelee nykyistä linjaa 937, mutta linja päättyy Hyrylään, koulukeskuksen sijasta. Vaihtoyhteydet Hyrylässä muille linjoille, erityisesti linjalle 643 suunnitellaan sujuviksi. Linjan vuoroväli pysyy nykyisellään, mutta lähtöjen määrää pyritään hieman kasvattamaan. Linjaa ajetaan arkisin aamu- ja iltapäivisin.

Linja 964 on Rusutjärven alueen peruslinja jolla hoidetaan alueen koulu- ja työmatkaliikkumista. Reitti noudattelee nykyisen linjan 964 (ent. 64) reittiä, mutta päättyy Hyrylään, koulukeskuksen sijasta. Vaihtoyhteydet Hyrylässä muille linjoille, erityisesti linjalle 643 suunnitellaan sujuviksi Lähtöajat sovitetaan koulujen mukaisesti ja lähtöjen määrää pyritään kasvattamaan hieman nykyisestä. Linjaa ajetaan arkisin aamu- ja iltapäivisin.

Linja 965 on Hyrylän ja Jokelan välinen linja, joka korvaa alueelta todennäköisesti poistuvaa Hyvinkäälle suuntautuvaa vuorotarjontaa. Vaihtoyhteydet Hyrylässä muille linjoille, erityisesti linjalle 643 suunnitellaan sujuviksi. Linjaa ajetaan arkisin aamu- ja iltapäivisin.

Linja 971 on uusi seudullinen poikittaisyhteys Kivistön, Hyrylän ja Keravan välillä. Linja tarjoaa Myllykylän ja Ruotsinkylän alueilta koulumatkayhteyksien lisäksi yhteyden Kehäradalle Kivistön asemalla. Lisäksi linja täydentää Riihikallion ja Hyrylän sekä Keravan välistä liikennettä. Vuoroja ajetaan tunnin välein. Linjaa liikennöidään aluksi vain arkiaamuisin ja -iltapäivisin.

Linja 974 on liityntäyhteys Hyrylästä ja Riihikalliosta Korsoon, sekä tarjoaa samalla yhteyksiä Sulan työpaikka-alueelle. Linjan reitti ja vuorotarjonta pysyy nykyisellään, mutta Korson alueella reitti muutetaan kulkemaan Steinerkoulun ja Urpiaisentien kautta jolloin Steinerkoulun yhteydet parantuvat.

Tuusulan linjojen vuorovälit

Pohjois-Tuusula
Pohjois-Tuusulan reitit

Pohjois-Tuusulan alueella Jokelan alue tukeutuu junaan ja tätä täydentävään arkisin ajettavaan bussiliikennetarjontaan. Kellokoskelle liikennöidään linjaa 665 joka päivä vähintään tunnin välein, ruuhka-aikoina 30 minuutin välein. Lisäksi haja-asutusalueilla liikennöidään koululaisia ja työmatkoja palvelevia linjoja arkiaamuisin ja iltapäivisin. 
  • 665 Hyrylä - Järvenpää as. - Kellokoski - Hyökännummi
  • 964 Hyrylä - Rusutjärvi - Siippoo - Rannikonmäki
  • 965 Hyrylä - Jäniksenlinna - Jokela as.
  • 966 Terrisuo - Jäniksenlinna - Jokela as.
  • 967 Hyökännummi - Kellokoski - Linjamäki - Nuppulinna - Jokela as.

Linja 966 noudattelee nykyistä reittiään Terrisuon, Jäniksenlinnan, Vanhakylän ja Jokelan alueilla. Lähtöajat ja vuorotarjonta määräytyvät koulujen mukaisesti. Lähtöjen määrä ja liikennöintiaika pysyy suunnilleen nykyisellään. Reittiä muutetaan niin, että se kulkee Saunakallion aseman kautta jolloin syntyy mahdollisuus vaihtaa linjalta junaliikenteeseen myös Saunakalliossa. 

Linja 967 liikennöi Jokelan ja Kellokosken välillä. Linjaa on toivottu asukasvuorovaikutuksessa. Linja korvaa nykyisen linjan 967 (ent. 65). Lähtöjä ajetaan noin tunnin välein ja ne sovitetaan koulumatkayhteyksiin sekä Jokelan juniin. Linja palvelee myös Linjamäen ja Nuppulinnan alueiden asutusta. 

Pohjois-Tuusulan linjojen vuorovälit

Bussikalusto


Kaikille linjoille otetaan käyttöön matalalattiainen ja esteetön bussikalusto. Lisäksi busseihin tulee HSL:n uusi lipunmyyntijärjestelmä joka tarjoaa reaaliaikasen tiedon auton liikkeistä, sekä informaatiota matkustajille matkan aikana; kuten seuraavan pysäkin kertovan näytön. 

Kommentointi


Esitettyyn linjastoluonnokseen kerätään kommentteja tässä blogissa 26.1. asti. Vielä ehtii siis vaikuttamaan ja kertomaan mielipiteensä!

217 kommenttia:

  1. Toivottavasti 961 palvelee työmatkaliikennetta siten, että edes 8-16 Helsingissä työskentelevä pääsisi kotiin ja työmatka olisi alle 2h/sivu. Nyt jos töistä lähtiessä missaa yhden vuoron joka lähtee heti klo 16, missaa myös viimeisen mahdollisuuden päästä Nahkelaan. Vuorotyöläisenäkin olisi kiva päästä julkisilla töihin, viikonlopuille ja illoillekin siis tarvitaan vuoroja. Nykyisellään bussit on tyhjiä Nahkelantiellä varmasti juuri siksi, että jompi kumpi suunta ontuu. Töihin ei julkisilla ehdi tai kotiin ei pääse. Pakko olla oma auto jollain legillä. Klo 7 alkava työvuoro ei onnistu esim. Nykyisellään 8-16 työaikaan tulee päälle 4h työmatka-aikaa. Se on melko raskasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Mamma68! Kiitos kommentistasi, otetaan liikennöintiajat huomioon linjan aikataulusuunnittelussa. Vuorojen määrä riippuu lähinnä rahoituksesta ja siitä, kuinka paljon vuoroille saadaan käyttäjiä. Ihan muutaman ihmisen vuoksi lisälähtöjä ei voida järjestää, mutta jos matkustajia on esimerkiksi kymmenen, niin asia voi hyvinkin onnistua.

      Poista
  2. Kannattaisiko tuon 642 linjan toinen pää pidentää hyrylästä keravalle? Nyt tuo linja on jotenkin tyngän oloinen. Tietysti se on ajateltu syöttölinjaksi Leinelän asemalle, mutta jos sen pidentäisi Keravalle, silloin syöttö onnistuisi kahteen suuntaan. Pitkä matkahan hyrylästä ei Keravalle ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos kommentistasi! Tämä onkin erittäin hyvä huomio, Keravalle pidentäminen parantaisi Lahelan yhteyksiä. Myös Leinelästä linjaa olisi mielekästä jatkaa Tikkurilaan ja Koivukylään. Tämä olisi haluttu toteuttaa, mutta valitettavasti kunnan joukkoliikennebudjetti ei ihan tässä vaiheessa vielä tätä mahdollista, tarpeita kun on monia muitakin. Asia nousee uuteen tarkasteluun varmasti, kun esimerkiksi Rykmentinpuiston alue alkaa rakentumaan ja kun nähdään minkälaiseksi joukkoliikenteen kustannukset ja käyttö Tuusulassa lopulta asettuvat.

      Poista
  3. Linja 967 (ex-65) ei suunnitelman mukaan kulje enää Nuppulinna - Purola
    - Järvenpää. Järvenpää ei kuuluu HSL-alueeseen, mutta paras yhteys Jokelantien ympäristön ja Purolan asukkaille Helsinkiin päin on edelleen Järvenpään asemat. Purolan aseman lakkautuksen jälkeen bussi on ollut hyvä vaihtoehto autottomalle. Toki parasta olisi, jos juna-aseman saisi takaisin Purolaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos kommentista linjaa 967 koskien. Linjan todellakin esitetään liikennöivän vain Jokelan ja Kellokosken väliä. Tätä on toivottu asukasvuorovaikutuksessa ja se on nähty kustannustehokkaana tapana järjestää alueen pakolliset koulu-, ja työmatkayhteydet. Lisäksi nykyisen linjan käyttäjämäärät ovat hyvin vähisiä, mutta tilannetta ja matkustajamäärien kehitystä seurataan koko ajan.

      Poista
    2. Kellokosken HSL asukasillassa kiiteltiin nykyistä 967 linjan reittiä.
      Kun ko. linjalla aloitettiin aikoinaan ( ex 65) , varsin pian sen suunta muutettiin nykyiselle tavalle ja matkustajamäärät kasvoivat.
      ( jokelan ras. muuttui Järvenpään ras.)
      Järvenpään lukion oppilaita on myös runsaasti käyttäjäkunnassa.

      Poista
    3. Ehdottomasti samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Jos linjan suunta käännetään Jokelaan, menetämme käytännössä Purolasta joukkoliikenteen, eivätkä Purolassa asuvat lukiolaiset enää pääse Järvenpään lukioon.

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Ihanko tosissanne poistatte suorat yhteydet Hyrylästä Helsinkiin??? Nämä nimenomaan luvattiin säilytettävän silloin, kun HSL:ään liittymistä suunniteltiin. Linjastosuunnitelma vaikuttaa suoraan sanottuna surkealta. Pelkän suoran yhteyden käyttäjät saivat jo kohtuuttoman korotuksen kuukausikortin hintaan ja nyt pitäisi sitten ihan vain huvikseen lähteä kiertämään ympäri Vantaa päästääkseen työpaikalle ja yhden kulkuvälineen sijasta joutuu käyttämään kolmea, kaikki työpaikat ei tosiaankaan ole juna-aseman vieressä. Sen lisäksi, että kuukausimaksu nousi, tulee vielä lisää matka-aikaa, joten itse ainakin siirryn auton käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jenni! Suoraa Helsingin yhteyttä ei toki olla poistamassa, se säilyy linjalla 643. Linjan päätepysäkkinä on Hakaniemi, josta on hyvät ja tiheät vaihtoyhteydet useaan suuntaan.

      Poista
    2. Nykyään Hyrylä-Kamppi linjaa käyttäviä tuo 643 ei palvele samalla tasolla. Yhden kulkuvälineen sijasta joutuu käyttämään kahta ja matka-aikakin pitenee. Tähän kun lisää vielä tuon kohtuuttoman kalliin kuukausilipun, niin ei tuossa ole mitään hyviä puolia löytettävissä, valitettavasti.

      Poista
    3. Vaihdot vievät aina paljon aikaa, puhumattakaan vaivasta. Suomen ikuisessa loskasäässä ei ole kovin kiva pysäkeillä odotella ja VR ei junia saa aikataulussa pysymään ikinä. Niinpä suoran linjan katoaminen tulee kadottamaan julkisen liikenteen käyttäjiä suuria määriä, ja Hakaniemi EI ole Helsingin keskusta!

      Poista
    4. Komppaan edellisiä kommentoijia. Minäkin kaipaan suoraa linjaa Hyrylä-Riihikallio-Kamppi. Jos tuo linja toimisi edes aamuisin ja töistä tullessa, muina aikoina on aikaa seikkailla eri kulkuneuvoilla ja eri kaupungeissa. Aamuisin muutamakin minuutti on liikaa ja ikävästi pidentää työpäivää. Jos pitää hakea esim. lapsia tarhasta, ei pysty käyttämään julkisia, kun työpäivä + matka-aika venyy liian pitkäksi.

      Poista
    5. Kyllä pitäisi säilyä suora bussiyhteys Hki-Kamppi!!! Please!!! Hakaniemi ei korvaa sitä.

      Poista
    6. Helsingin keskusta on Kampista lähimpänä. Säilytättehän suoran ja nopean yhteyden sinne suoraan Tuusulan motarin vartta ilman mutkia Leinelään. Kukaan ei kestä kehäradan hitaita junia, jotka pysähtyvät joka asemalla!

      Poista
    7. Ehdottomasti tulisi Hyrylä-Kamppi-linja säilyttää, on hyvin palvellut Helsingissä työssä käyviä. Jos yhteyttä ei enää ole, tulee työmatkasta ajallisesti pidempi, jolloin yksityisautoilijoiden määrä tulee lisääntymään suuresti. Julkisen liikenneyhteyden lakkauttaminen kyseisessä välillä lisää näin ollen luonnon kuormitusta, puhumattakaan siitä mikä vaikutus pidempään kestävillä työmatkoilla on lapsiperheiden arkeen.

      Poista
    8. Aivan ehdottomasti pitää säilyä suora yhteys Hyrylä-Riihikallio-Hgin keskusta. Ja Hakaniemi EI ole Helsingin keskusta! Mikäli tämä yhteys häviää, siirryn yksityisautoon kuten monet muutkin ovat todenneet tekevänsä. (Tosin perheellämme on asunnonvaihto meneillään eikä tämä suoran bussiyhteyden häviäminen lainkaan lisää Tuusulan vetovoimaa. Voi siis olla, että lapsiperheitä ja hyviä veronmaksajia lähtee.)

      Poista
  6. Jos 642:sta katselee Lahelan kannalta, niin menee melko syheröiseksi (= vie aikaa), kun kierretään sekä Riihikallion kautta että Jusslan/Ilolan läpi. Riihikallion läpi lienee pakko mennä, että vuoroväli saadaan houkuttelevaksi, mutta kyllähän tuo Jusslan ja Ilolan välikin minuutteja lisää tuo, koska pysäkkejä välille tullee useampia. Jos vertaa siis siihen, että menisi suoraan Tuusulanväylää Ilolan liittymään ja siitä Leinelän asemalle. Vai millainen ero tällä vaihtoehdolla laskennallisesti olisi?

    Lähinnä voisi tehdä vielä useammalle joukkoliikenteen houkuttelevammaksi, jos niitä minuutteja saa vähennettyä. Toki silloin Jusslan työpaikkaliikenne Lahelan suunnasta kärsisi, mutta vaihdolla/kävelemällä kohtuu ajassa kuitenkin saavutettavissa. Suurin osa kuitenkin oletettavasti? suuntaan tuolla linjalla Helsingin suuntaan.

    Jos tuota Lahelan syöttöliikennettä ei saa tarpeeksi houkuttelevaksi, niin iso osa joukkoliikenteenkin käyttäjistä jatkaa edelleen syöttöliikennettä omalla autollaan esim. Bergan/Leinelän/Käpylän liityntäpysäköinteihin. Varsinkin kun kaksi jälkimmäistä on kuukausilipun kannalta halvempaa, kun ei tartte tulevasta D-alueen liikenteestä maksaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos huomiostasi linjaa 642 koskien! Tämä on itseassa tiedostettu suunnittelun aikana, mutta asiasta kerätään nyt kommentteja tällä esitetyllä reitillä, jossa se palvelee myös Jusslan työpaikkoja ja Ilolan asutusta. On mahdollista että reitti linjataan hieman sujuvammin Tuusulanväylää Ilolan liittymästä Leineleään.

      Poista
    2. Toivottavasti siis tulee enemmänkin kommentteja. Tai yksihän tuossa alla jo tulikin. Ja kuten siinä mainitaan, niin ison osanhan (Lahelaa lukuunottamatta) tuosta Jusslan ja Ilolan asutuksen palvelemisesta hoitaa 641, joka kuitenkin liikennöi selkeästi usamminkin.

      Poista
    3. Varmaankin 3 kertaa tunnissa ruuhka-aikaan riittää Jusslaan. Kaikkia vuoroja tuskin kannattaa ajattaa pikkuteillä.

      Poista
    4. Ei ole järkevää, että aamun ja iltapvän vuoroja Lahela-Hki pidennetään taas lisää. Jo edellinen pidennys Leinelän kautta pidensi matka-aikaa. Ehkä kerran kuussa sinne jää joku tai tulee sieltä kyytiin. Auto täynnä koululaisia ja työhön menijöitä sightseeingillä. Ja nyt tulossa lisää vielä matka-aikaa ja pitenemässä lähes tuntiin, kun takavuosina meni puolisen tuntia parhaimmillaan. Pls. aamun ja iltapvän vuorot mahdollisumnan suoraan Hkiin. Kaikilla ei ole mahdollisuutta siirtyä oman auton käyttäjiksi.

      Poista
    5. Aikaisemmin kuljin 643:lla Lahelasta Vallilaan n. 30 minuutissa. Jatkossa sama matka vie reilusti yli tunnin, kun ensin kurvaillaan Riihikallion kautta, sitten Leinelästä junalla Pasilaan/Helsinkiin ja sieltä vielä bussilla tai ratikalla takaisin päin. Ja kalliimmalla hinnalla. Missä se parannus on?

      Poista
  7. Linjalle 641 suunniteltu 20 minuutin vuoroväli ei sovi yhteen nopeiden junien aikataulujen kanssa. 20 minuutin vuorovälillä saa onneksi jonkin näköisen vaihtoyhteyden noin 10 minuutin vaihtoajalla xx.31 Keravalle saapuvalta junalta ja noin 4 minuutin vaihtoajalla xx.57 Keravalle saapuvalta junalta, mutta tämä on vähemmän selkeää palvelua kuin 30 min tasaisella vaihtoajalla. Tätä pitäsi vielä miettiä, esimerkiksi jatkamalla joitakin Hyrylään nyt päättyvien linjojen vuoroja Hyrylästä Keravan asemalle voisi saada aikaan tasaisen 30 minuutin vuorovälin.

    Tuusulan Vanhan Lahdentien pysäkeille Ketunkorpi ja Tuulentie ei ilmeisesti ole suunnitteilla ajettavan mitään HSL-linjaa samalla kun niihin kulkevasta linjasta ei tule U-linjaa. Jos näin on, eikö voitaisi ajatella että Helsinki–Mäntsälä-linja saisi myös esimerkiksi vankilan työntekijöistä, vangeista ja vierailijoista ja Huhtimontien teollisuusalueen työntekijöistä lisää HSL-alueen sisäisiä käyttäjiä? Sillä menee esimerkiksi vuoro 7.15 Helsingistä.

    Joitakin Hyrylään päättyviä linjoja voisi yhdistää keskenään samaan tapaan kuin 971 kulkee nyt Hyrylän läpi. Tuusulan kirkonkylältä pääsee Keravan asemalle linjalla 641 ja Tuusulan kirkonkylän ja Järvenpään aseman väliseltä linjan 665 osuudelta pääsee nopeasti Järvenpään asemalle, eli sen katkaisu Hyrylään taitaa olla hyvä. Sen sijaan Hyrylästä luoteen ja lännen suuntaan kulkevilta linjoilta joutuisi suunnitelmassa tekemään kaksi vaihtoa Helsingin keskustaan pääsemiseksi. Näitä vuoroja pitäisi yhdistää linjojen 641 ja 643 vuorojen kanssa, jotta keskustaan pääsee yhdellä vaihdolla. Näkisin, että linjan 641 vuoroja kannattaisi jonkin verrata ohjata Keravan sijasta luoteen ja lännen suuntaan ja ajaa pätkävuoroja Hyrylän ja Keravan välillä, sillä Hyrylän ja Keravan väliseltä linjan 641 osuudelta pääsee kuitenkin nopeimmin keskustaan vaihtamalla Keravalla sen sijaan että vaihtaa Leinelässä, ja vaihtojen määrä on edelleen yksi kahden sijaan. Ja lisäksi on se vaihtoehto, että näillä vuoroilla toteutetaan parempia vaihtoyhteyksiä Keravan asemalle ks. edellinen kohta.

    Ideaali olisi se, että Jokelan vuorot on linjan 643 jatkeita, jolloin muodostuu vaihdottomia yhteyksiä Jokelasta Mäkelänkadulle, linja 961 linjan 641 jatke Keravalta, jolloin muodostuu vaihdottomia yhteyksiä Nurmijärven kk:n ja Keravan välille ja linja 964 linjan 641 jatke Leinelästä. Nurmijärven kk:n ja Keravan tasoiset poikittaisyhteydethän on nykyisellään toivottomia.

    Linja 642 voisi mennä moottoritietä yhden liittymän verran etelämmäs, jos 641 kuitenkin palvelee Epinkoskentietä. Samaten tarvitseeko linjan 643 mennä moottoritien rinnakkaiskatua tuota kahden liittymän välistä pätkää, kun sitä palvelee kuitenkin 633?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ö! Kiitos asiallisesta kommentistasi, tässä olikin monta rakenteellista ehdotusta. Tarkastelmme näitä vielä erikseen, mutta tässä vastauksia lyhyesti:

      Linjan 641 vuoroväli on toki hieman hankala nopeiden junien osalta Keravalla, mutta tahdistuu hyvin I-, P-juniin Leinelässä, sekä Vantaan sisäiseen liikenteeseen. Lisäksi Riihikallion ja Keravan välisestä yhteydestä on haluttu pitää kiinni.

      On totta että useita linjoja on nyt päätetty Hyrylään ja osaa niistä olisi mielekästä jatkaa esimerkiksi Keravalle. Linjojen päättämisellä Hyrylään mahdollistetaan kuitenkin niiden aikataulujen joustava suunnittelu koulujen alkamis- loppumisaikojen suhteen, joka on tässä tapauksessa nähty tärkeänä.

      Linjan 642 reittiä voidaan vielä tarkastella tuolta osin. Linjalle 633 onkin suunnittelilla pieniä muutoksia joita esitellään vielä tulevassa päivityksessä erikseen.

      Ketunkorven ja Huhtimon alueen U-liikennesopimukset ratkaistaan erikseen tämän suunnitelman ulkopuolella, mutta on totta että ne vähän täydentäisivät aukkoa tuon alueen palvelussa.

      Poista
    2. Minulla olikin itse asiassa mielessä koulumatkayhteydet, kun pohdin kolmen eri linjan jatkamista kolmeen eri paikkaan. Tällöin kaikki kolme bussia voivat lähteä Hyrylästä yhtä aikaa koulun loppumiseen jälkeen ilman että Hyrylän ja Keravan, Leinelän tai Hakaniemen välillä kulkee useampaa bussia peräkkäin. Koska koulujen päättymisajoista tarvitsee välittää vain Hyrylästä länteen ja luoteeseen iltapäivällä ja lännestä ja luoteesta Hyrylään aamulla, aikataulut saa suunniteltua silti joustavasti. Rakettitiedettä tämä ei ole, tässä malliksi vaan karkeat ehdotelmat:

      12.39, 14.09, 15.29 Hakaniemi > 13.25, 14.55, 16.15 Hyrylän koulukeskus tunneilta jotka päättyy 13.15, 14.45, 16.05 > 14.05, 15.35, 16.55 Jokelan asema (14.11, 15.41, 17.11 R-juna)

      (7.19, 8.49 R-juna) 7.30, 9.00 Jokelan asema > 8.10, 9.40 Hyrylän koulukeskus tunneille jotka alkaa 8.30, 10.00 > 8.56, 10.26 Hakaniemi

      (12.57 Z, 14.31 R, 15.57 Z) 13.01, 14.41, 16.01 Keravan asema > 13.21, 15.01, 16.21 Hyrylän koulukeskus > 14.01, 15.41, 17.01 Nurmijärvi kk

      Nurmijärvi kk 7.37, 8.57 > Hyrylän koulukeskus 8.17, 9.37 > Keravan asema 8.37, 9.57 (-, 10.02 Z)

      Poista
  8. HSL:n olisi hyvä miettiä bussikalustoa muutenkin kuin vain sen iän ikuisen matalan lattian kannalta. Muistan menneeni vihonviimeiseen perämetsään Espoossa bussilla, jossa on kokonaan matala lattia, sekä kaksipariset etu-, keski- että takaovet, erittäin askeettiset penkit että vielä Hoosiannaa huutava moottorikin kun ajetaan melkein koko linjan verran 80 km/h. Vähintään pitäisi edellyttää, että useimmille linjoille tulee pehmeät penkit, joissa on korkea selkänoja ja turvavyöt ja vain etuoven ja keskioven välinen osa on matalaa lattiaa jolloin selkä menosuuntaan tulee 4 penkkiä. Normaalisti lisäksi muualla kuin muualla kuin HSL-alueella maaseutulinjoja liikennöidään busseilla, joissa on himmeä yleisvalaistus ja napista päälle laitettavat lukuvalot kullakin penkillä, mutta kunnolliset penkit olisi jo jonkinlaista edistystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja porkkanana Käpylästä Hyrylään voidaan ajaa satasta koko matka jos on korkeat selkänojat + turvavyöt.

      Poista
  9. Kiitos että säilytätte suoran yhteyden 643. Mutta siis, ei kulje iltaisin ja viikonloppuisin??! Vuorotyöläisenä iltavuoro loppuu viimeistään klo 21.30 niin aika paha lähteä kallion huudeilta kiertämään ensin pasilat ja tikkurilat ja sun muut vantaan perukat ja olla kotona ehkä ennen puolta yötä?! Hyvällä tuurilla lähteä aamulla heti takasin aamuvuoroon puoli seitsemän bussilla. Ainiin, ihmiset käy nykyään viikonloppuisinkin töissä kuten allekirjoittanut. Nyt tuntuu kyllä tää hsl touhu hyyyvin hyvin surulliselta. 50 euron lipun nousun vielä jotenkin sulatin vaikken vaihtoja ole tähän mennessä tarvinnutkaan mutta tätä en kyllä osta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos otat vaikkapa Kalliosta bussin 611 Tikkurilaan, joka kulkee tiheästi myös iltaisin ja vaihdat Tikkurillassa 641, matka-aika tuolloin n. 1:20-1:30 minuuttia.

      Poista
    2. Juuuu... Vaihtoehtoja löytyy sitten. Ensin nostetaan lipun hintoja, sitten matka-aikoja. Tällä hetkellä kallioon pääsee etelä-tuusulasta puolessa tunnissa. Hiukka kohtuuton minusta tuo tunnillakin piteneminen.

      Poista
    3. Kommentoisin tätä matkustajana välillä riihikallio Tammisto. Kaipailen viikonloppu ja iltavuoroja myös tälle välille linjalle 643. Töihin ja kotiin olis kiva päästä. Autoa ei ole käytössä.

      Poista
  10. Tuntuvathan nuo matkat menevän aikalailla vain menopelien vaihteluksi. Matkoja joutuu etukäteen suunnittelemaan paljon kun suora yhteys Hyrylästä Helsingin keskustaan siirtyy Hakaniemeen (linja 643) ja vuoroväli vähenee. Hakaniemestä kylläkin pääsee keskustaan kätevästi, mutta olisiko järkevämpää jatkaa linjaa vielä rautatientorille?

    Lisäksi se, että bussien aikatauluja pyritään tahdittamaan yhteen lähijunien kanssa tuntuu hankalalta, sillä omien kokemusten pohjalta bussit tuntuvat olevan aina vähintään 5 min myöhässä aikataulusta.

    Helsigistä takaisin päin tulo tuntuu hankalalta jos suoraa tai järkevää yhteyttä kehäradalle tai muille lähijunille ei ole. Entäs miten esimerkiksi Vantaalla Tuusulanväylän varrella, josta ei helposti pääse juna asemille? Ja tarkoittaako tämä sitä ettei iltaisin ja viikonloppuisin Helsingistä Hyrylään mene yhtäkään suoraa bussia vaan lähimmältä juna asemalta on tarkoitus kulkeutua liityntäasemalle ja sieltä bussilla Hyrylään tai siitä eteenpäin?

    Lahelan linjassa 642 on myös samoja ongelmia. Olen huomannut, että useat nuoret kulkevat Lahelasta Vantaalle Isopellon pysäkille joka sijaitsee Tuusulanväylän varressa. Lähellä ei ole juna asemia, josta helposti kulkea määränpäähän jos bussi jättäisi vain Leinelän asemalle. Tietenkin HSL:n muuta liikennettä voi käyttää, mutta tuntuu raskaalta, että nuoret joutuvat vaihtamaan kulkupeliä useasti esim. bussi-juna-bussi tyylisesti.

    Olen samaa mieltä Ö:n kanssa kaluston suunnittelussa. On hyvä huomioida etenkin tiettyjen linjojen kohdalla, että kovilla penkeillä on epämukava istua pitkiä matkoja

    VastaaPoista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  12. Palauttakaa edes yksi suora bussilinja Hyrylästä Helsinkiin. Ja tarkoitan tällä Helsingin keskustaa, en Hakaniemeä. Ei ole mielekästä joutua vaihtamaan liikennevälinettä Hakaniemessä päästäkseen keskustaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä.

      Poista
    2. Komppaan edellistä!

      Poista
    3. Samoin!! Suorat linjat Kamppiin (Ja takausin) sen mukaan mikä on vilkkain ajankohta työmatkaliikeenteessä. Näillä vaihtoehdoilla menee oman auton käytöksi ihan varmasti!

      Poista
    4. Suora linja Kamppiin! Ymmärsinkö nyt oikein, että etelä-Tuusulassa asuvana joudun ensin ajamaan bussilla Keravalle tai Leinelään ja sieltä junalla Pasilaan tai Rautatie asemalle ja sieltä sitten vielä ratikalla?! Tämä on aivan täyttä huijausta! Työssä käyvä joutuu kulkemaan 3 kulkuneuvolla käydäkseen töissä?! Kiitos vaan, siirryn autoon!

      Poista
    5. Täysin samaa mieltä, oltava suora yhteys Hyrylästä Kamppiin!

      Poista
    6. Samaa mieltä!!

      Poista
    7. Samaa mieltä! Ihan vitsi koko huikea uudistus joka vain vaikeuttaa kulkemista.

      Poista
    8. Täysin samaa mieltä myös, suora bussiyhteys Tuusulasta Kamppiin oltava. Todella monelle se on tärkeä. Bergan liityntäpysäköinnistä halvemmilla lipuila kuin Hyrylästä vielä parempi. Kun suoraan Lahelasta ei bussiin taida päästä. Olen aikoinaan Vantaalta Espooseen kulkenut bussi-juna-bussi yhditelmällä 1,5h/suunta ja oli todella raskasta.

      Poista
    9. Aivan samaa mieltä! En voi uskoa, että hyvä yhteys Kamppiin poistuisi kokonaan. Esim. Oopperan pysäkille jää paljon matkustajia ja onhan Kampistakin hyvät yhteydet, jos matkaa täytyy vielä jatkaa johonkin suuntaan. Samoin on uskomatonta, jos nyt jo huonoja ilta- ja etenkin viikonloppuyhteyksiä huononnetaan entisestään. Maksan enemmän kuin aiemmin siitä, että yhteydet huononevat, mikä tuntuu aivan älyttömältä. Kahdella vaihdolla eli kolmella eri kulkuvälineellä liikkuminen työmatkalla on jo mielestäni vähän liikaa. Toivottavasti tätä asiaa oikeasti vielä harkitaan ja lopputulos on se, että Hyrylä–Kamppi-linja säilyy entisellään.

      Poista
    10. Samaa mieltä edellisen kanssa. Ei järjen hiventä, että Hyrylästä ei pääse bussilla suoraan Helsingin keskustaan, vaan jätetään Hakaniemeen. Missä muuten nämä Hyrylän bussit sitten rupeavat parkkeeraamaan Hakaniemessä?? Tuleeko päätepysäkki keskelle Hakaniementoria???

      Poista
    11. Todellakin olen samaa mieltä edellisten kanssa! miksi toimivia hyviä linjoja pitää peukaloida ikään kuin siksi, että joku saa nimensä 'historiaan'. Hyrylästä suora linja Kamppiin on ehdottomasti nopea, suora ja toimiva ja paljon käytetty. Miksi aiotaan lopettaa keskeiselle ja parhaalle paikalle keskustaan kulkeva yhteys? Päättäjille ja suunnittelijoille nyt jäitä hattuun!!!

      Poista
    12. Hyrylä-kamppi linja säilytettävä.

      Poista
    13. Samaa mieltä edellisten kanssa linjan säilyttämisestä.

      Poista
    14. Hyrylä-Kamppi-linja on säilytettävä!

      Poista
    15. Hyrylä-Kamppi linja säilytettävä!

      Poista
    16. Hyrylä-Kamppi linja säilytettävä, myös iltaisin ja viikonloppuisin. Kaikki eivät ole töissä vain arkipäivisin ja 8-16!

      Poista
    17. Ehdottomasti samaa mieltä edeltäjien kanssa. Tämä on erittäin tärkeää!

      Poista
  13. Jos linjan 967 Järvenpään reitti suljetaan, vaikeuttaa se lukiolaisten kulkemista suuresti Järvenpään lukioon. Minullakin tarkoitus hyödyntää tätä kätevää reittiä, kun bussi pysähtyy suoraan lukion edessä. Opiskelijoiden kulkemisetuja karsitaan tällä uudistuksella suuresti. Pitäkää nyt sentään nuorten hyväksi linja pystyssä!

    VastaaPoista
  14. Hei!
    Kylän asukkaana kiinnittyi huomio noihin kyläyhteyksiin. Niiden kohdalla on merkittyy vuoroväli 60 min ruuhka-aikaan ja tyhjää muuten. Ne ovat siellä viimeisinä Tuusulan kohdalla. Kysymyksiä herää siitä, että poistuvatko pikkubussit kokonaan?
    Samoin mikä on ruuhka-aika? Edelleen kun esimerkiksi tuo viimeinen eli 967 kulkee Järvenpäähän, niin miksi se menee nyt Jokelaan?

    Mutta varsinainen huoleni on se että nykyisin kulkevan Sampo-linjan eli kutsuliikenteen osalle ei ole laitettu mitään. Ehdottoman tärkeää olisi luoda joku innovatiivinen, esim. vähän parannettu versio nykyisestä 7-17 arkipäivinä liikennöivästä Samposta. Se voisi olla vaikka taksien kanssa kilpailutettu kutsuliikenne. Tosiasia on, että kylille pitää saada jotain, mutta se ei ole normi iso bussi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja Keravan kaupungissa oli aikaisemmin Sampo-kyyti, ja nykyisin siellä on merkittävää kutsutaksipalvelua siten että taksiauto lähtee tarvittaessa tiettyyn aikaan Keravan asemalta. Molempia on tullut käytettyä, ja näkisin kutsutaksin hyvänä tapana järjestää peruspalvelu ohuille matkustajavirroille. Vuorosta tarvitsee maksaa vain jos se ajetaan, ja auto menee suorinta reittiä matkustajan haluamalle pysäkille. En ole käyttänyt koskaan toisessa kommentissa mainittua linjaa Paijalaan, mutta koululaisia riittää aina sen verran että on järkevämpää varmaan ajaa kouluvuorot kiinteää reittiä kiinteällä aikataululla sillä(kin) linjalla.

      Poista
  15. Tuo että suora yhteys Hyrylästä Helsingin keskustaan/Kamppiin on pois tuntuu tosi kurjalta. Senkin vielä jotenkin sulattaisin että sen päätepiste on Hakaniemessä mutta se että vuoroja ei ole lainkaan viikonloppuisin on kyllä väärin. Tuossa jo joku aikaisemmin sanoi että nykyisin käydään töissä myös viikonloppuina joten ajatus että työpaikkaliikennettä olisi vain arkena on aikansa elänyt. Toivottavasti vielä näihin suunnitelmiin voidaan tehdä muutos. Lipun hinnankorotus tuntui jo epäreilulta mutta jos sillä saisi edes kunnon yhteydet jatkossa. Ja tosiaan kannatan tuota toivomusta bussien pehmeistä penkeistä ja turvavöistä.

    VastaaPoista
  16. Linja 967 ja 966

    Hätähuuto Purolasta

    VR vei meiltä seisakkeen. Tuusulan kunta säälistä perusti puhtobussin ( 65) ja käänsipä alkukankeuksien jälkeen

    reitin vielä kulkemaan liikennevirtojen mukaan.
    Nyt on HSL viemässä alueen työmatkalaisilta ja lukiolaisilta
    tämänkin vähäisen julkisen liikenteen.

    HSL:n mukaan linjan käyttäjämäärät ovat hyvin vähäisiä: kovaa tekstiä 3 viikkoa HSL:n jäsenyyden alkamisesta.

    967 linjan pikkubussissa en ole HSL jäsenyyden aikana yhtään kertaan matkustanut yksin, jopa seisomapaikkoja on

    ollut käytössä, mutta linjan 65 aikana muutaman kerran oli yksityiskuljetus. Syykin on selvä: 65 aikana tarvi oman

    lipun bussiin mikäli jatkoi junalla.

    Kaavaillut 966 , 967 linjamuutokset eivät palvele ollenkaan Jokelantien ja Purolan alueen asukkaita, joiden

    työmatka suuntautuu pääkaupunkiin tai koulumatka Järvenpään lukioon tai ammattikouluun. 966 pohjautuu Jokelan ja

    Vanhankylän koulun koululaiskuljetuksiin jota ajetaan vain kouluvuoden aikana.
    Vaikka Järvenpää ei kuulu HSL alueeseen, ei HSL alueen asukkaita tule väkisin siirtää takaisin oman auton

    käyttäjiksi.

    Olen (toistaiseksi) tyytyväinen HSL asiakas Pohjoistuusulasta, toivottavasti myös vuonna 2019.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommentoin myös entisen linjan 65 osalta. Joka kerran linjaa käyttäessäni (pääosin aamukahdeksan vuorolla) yli puolet matkustajista on jäänyt Järvenpään lukion pysäkillä pois. Tuskin tämä kohderyhmä tulee jatkossa käyttämään 966 linjaa ja vaihtoa junaan Saunakalliossa, sillä se kuulostaa melko hitaalta vaihtoehdolta, koska asemalta tulee vielä kävelymatkaa lukiolle jonkin verran (vrt. pysäkki vieressä). Olisiko linjaa 966 mahdollista jatkaa Järvenpäähän saakka tai miettiä tuo linjan 967 reittiä vielä uudelleen?

      Poista
    2. Täysin samaa mieltä. Erityisesti monille työssä käyville ja opiskelijoille 967 on tärkeä kulkuyhteys.

      Poista
  17. Jo, on todella törkeää ja lyhytkatseista sumputtaa Tuusulan keskus = Hyrylä ilman suoraa yhteyttä Helsingin keskustaan!!! Suorastaan järjenkoyhyyttä. Yritämme samaan aikaan nostaa Tuusulan vetovoimaa muuttovoittoiseksi ja saada tänne lisää päiväturisteja tutustumaan kulttuurikohteisiimme ja nauttimaan kauniista luonnosta ja sitten amputoidaan jalat, joilla tänne pääsee. Hakaniemi päätepysäkkinä on aivan älytön. Kyllä me nykyiset tuusulalaiset sieltä keskustaan osaisimme (, jos haluaisimme ), mutta entäs ne, jotka eivät ole vielä koskaan täällä edes käyneet. Tuskin ovat edes Hakaniemestä kuulleet. Kas, kun päätepysäkki ei ole jossain Malmilla tms. Tähän hömpötykseen on laitettava piste jo heti alkuunsa ja meidän tuusulalaisten on yhdessä vaadittava, että päätepysäkki on sentään Rautatientorilla, jos kerta Korsisaari ei Kamppia saa käyttää. Itseasiassa Rautatientori on Kamppia parempikin, kun ajatellaan, että ihmisiä tulee kaukojunille Helsinkiin, niin pääsevät siitä sitten sujuvasti bussilla Hyrylään. Tämä meidän Rykmentinpuiston-asuntomessujen markkinointikin, puhumattakaan asuntojen myynnistä takkuaa varmasti oikein urakalla, kun markkinoidaan asuntoja hyvän kulkumatkan päässä pääkaupungista ja todellisuudessa tämä on tuppukylä, jossa matkustaminen kestää kuin joskus 1800-luvulla. Korotetuille HSL-lipuille on saatava vastinetta. Jos se on mentävä Tuusulan pussista, että suora bussiyhteys jatkuu Hyrylästä Rautatientorille, niin sitten niin, mutta Hyrylää ei saa kuntakeskuksena sulkea epädemokraattisesti suorista yhteyksistä. Kaikista muista HSL-kunnista pääsee suoraan Helsingin keskustaa, niin millä perustelette, ettei Hyrylästä pääsisi??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin samaa mieltä!!!

      Poista
    2. Jos on menossa kaukojunille, kannattaa mennä 641:llä Tikkurilaan tai 642:lla Kehäradalle ja siitä Tikkurilaan. Ei Helsingin sumpussa kannata käydä kääntymässä...

      Poista
  18. Poistetaanko Tuusulanjärven länsipuolelta kokonaan linja 965 (Hyrylä-Ruskela-Järvenpää)? Toimiiko Sampo-kuljetus tälle välille? Samalle numerolle on nyt merkitty Hyrylä-Jäniksenlinna- Jokela as.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluan myös kommentoida 965 linjan muutosta. Aika moni koululainen jää ilman kyytiä jos linja lakkaa Paijalantieltä. Pienelle koululaiselle on kurjaa kävellä esim. 4,5 km kaksi kertaa päivässä kouluun ja takaisin, koska koulukyytiä ei saa alle 5 km matkalle. Sampo-kyytiä on välillä vaikeaa saada.

      Poista
  19. Samaa mieltä siitä että Helsingin keskustaan asti pitää päästä suoraan, myös iltaisin ja viikonloppuisin. Lisäksi yhteys Hyrylästä Aviapoliksen kautta Jumboon säilytettävä.

    VastaaPoista
  20. Mitä tarkoittaa käytännössä ”arkiaamuisin ja iltapäivisin” linjan 971 kohdalla? Samoja aikoja, joita 974 ajaa nykyään? Kuljen Riihikalliosta töihin Hyrylän keskustaan, nyt enimmäkseen 962:lla ja Pähkinämäentietä ajavien vuorojen väheneminen arveluttaa. Kuinkakohan kauan Lahelan kautta kiertäminen kestää?

    Vantaan ja Helsingin suunnan linjasuunnitelmiin olen tyytyväinen.

    VastaaPoista
  21. Suora linja Hyrylästä Helsingin keskustaan (ei Hakaniemeen, eikä muualle keskustan laidoille) on ehdottoman tärkeä säilyttää. Reittivalinnassa keskustaan huomioitava Tuusulasta erityislukioihin päivittäin matkaavat lukiolaisemme. Mäkelänrinteen urheilulukio ja luonnontiedelukio ainakin nykyisen reitin varrella. Näillä koululaisilla on ennestään pitkät matkat ja koulupäivät, joten reitti kannattaa suunnitella niin, ettei heille tule ylimääräistä mutkaa ja välineen vaihtoa. Paljon tuusulalaisia työntekijöitä jää pois myös Vallilan pysäkeillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on totta. Hyrylä-Helsinki -linja palvelee myös riihikalliolaisia lukiolaisia. Samoin kun nyt lukiovalintaa ollaan tekemässä, tuntuu, ettei Riihikalliosta pääse suoraan enää minnekään, ei Järvenpäähän eikä Helsinkiin.

      Poista
  22. Tällä hetkellä työmatkat Koskenmäeltä onnistuvat todella sujuvasti Kamppiin ilman vaihtoja. Uuden suunnitelman mukaan matkaan tulisi 2 vaihtoa, ensin Hyrylässä ja sitten Hakaniemessä. Tuo toisi jo ennestään pitkään työmatkaan n. 10-15 minuuttia lisäaikaa. Olisiko mahdollista suunnitella suorat linjat Hyrylästä siten, että olisi aina kokoojabussi, joka kiertelisi eri Tuusulan osia, ja ajaisi sitten Hyrylän kautta suoraan keskustaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruotsinkylästä ja Lahelasta ei kyllä lähdetä Hyrylän kautta Helsinkiin, kyllä parempi yhteys pitää olla.

      Poista
  23. Eikö linja 641 voisi kulkea Hyrylästä Keravalle Järvenpääntietä pitkin kiertämättä Mahlamäen kautta? Palvelisi tällöin paremmin Järvenpääntien molemmille puolilla asuvia, nyt Klaavonkalliossa asuvat joutuvat kiertämään aikalailla päästäkseen pysäkeille...

    VastaaPoista
  24. Se ettei Maisalantietä enää kulje yksikään bussi Ruotsinkylästä mihinkään suuntaan, on todella iso huononnus nykytilanteeseen. Muutaman kilometrin kävely bussille, joka ei mene keskustaan asti, on tällä hetkellä niin huono vaihtoehto, että hyvin todennäköisesti siirryn pois julkisen liikenteen käytöstä. Ei voi muuta kuin olla todella pettynyt tähän muutokseen. Toiveet HSL:n liittymisestä oli korkeat, mutta pettymys on valtava.

    VastaaPoista
  25. Hei, kuljen linjalla 975 mieluusti Keravan asemalle ja junalla töihin, mutta busseja lähtee vain 30 minuutin välein, voisiko määrää lisätä 6:45-7:45 välisenä aikana ja samoin paluuliikenteelle niitä linjoja? Nyt bussit menee niin harvoin, että on PAKKO mennä autolla asemalle, sillä muuten en voisi käyttää julkisia kokonaan matkoihin.

    VastaaPoista
  26. Tämä pohdintani koskettaa lähinnä Hyrylä-Kamppi työmatkaliikennettä.

    665 ja 5 busseja työmatkoihin käyttäneenä Hyrylä-Kamppi välillä, voin todeta että ne ovat toimineet hyvin. Matka-aika on 50-60min ja ko. bussit ovat pysyneet melko hyvin aikataulussa. Kalusto on ollut hyväkuntoista ja matkustaminen mukavaa; penkit ja äänieristys hyvät ja perille päässyt ilman vaihtoja josta iso plussa.

    Kuitenkin lipun hinnan nousun takia (110e -> 158.40e) päätin siirtyä takaisin oman auton käyttöön, jolla matka-aika on 30-60min riippuen ruuhkasta. Omalla autolla pääsen ovelta ovelle enkä ole sidottu aikatauluihin.

    Aion kuitenkin antaa joukkoliikenteelle toisen mahdollisuuden ja erityisesti linjat 641 ja 642 (Hyrylä-Leinelä-Rautat.as.-Kamppi) täytyy kokeilla. Vaikkakin ko. linjojen käyttö tarkoittaa osaltani kahta vaihtoa (bussi-juna-metro), niin saatan harkita asiaa mikäli matka-aika nopeutuu ja jos matkustusmukavuus ei kärsi vaihdoista liikaa.

    Kokeiltavaksi jää myös linja 643 (Hyrylä-Hakaniemi-Kamppi), joka tarkoittaisi yhtä vaihtoa metroon Hakaniemessä. Toivottavasti yksi vaihto ja bussin poikkeaminen moottoritieltä vanhalle Tuusulanväylälle eivät pidennä matka-aikaa.

    Hyrylä-Kerava-Helsinki linjan olen kokeillut jo aiemmin ja matka-aika piteni niin huomattavasti, että sitä en aio kokeilla uudelleen. Tässä kokeilussa ilmeisesti huono tuuri söi miestä, sillä matkustusmukavuuskin katosi myöhässä olevien junien odotteluun Keravalla.

    Peräänkuulutan suoraa yhteyttä Hyrylä-Kamppi, joka on tähän saakka toiminut hyvin. Kaikki vaihtoehdot, joissa joko matka-aika ei lyhene taikka matkustusmukavuus parane ovat huononnuksia nykyiseen eivätkä oikeuta 44% hinnan nousua, ja tarkoittavat osaltani oman auton käyttöä.

    VastaaPoista
  27. Hei,

    Toivon että Tuusulasta pääsisi edelleen ilman vaihtoa kamppiin. Onko tämä mahdollista vielä korjata?

    Yt. Johanna

    VastaaPoista
  28. HSL:lle tiedoksi,että Purola kuuluu myös Tuusulaan,joten linjan 967 täytyy kulkea myös Purolan kautta tulevaisuudessa!

    VastaaPoista
  29. Kuinka Purolasta pääsee HSL käyttäen jatkossa isolle kirkolle töihin ruuhka-aikana ja liukuvaa työaikaa hyödyntäen?
    Suunnitelmien mukaan ei mitenkään ilman omaa autoa. 967 sentään minimitason mahdollistaa tällä hetkellä.


    VastaaPoista
  30. Rautatientorin kapasiteetin loppuminen on tosiaan vaikea juttu. Minusta juuri linjan 643 katkaisu Hakaniemeen ei ole hyvä vaihtoehto, koska Riihikallio - Hyrylä - Kirkonkylä taajaman eteläosasta kestää aivan liian kauan mennä Keravan asemalle ja Leinelän asemalla pysähtyy vain hitaita junia, jotka köröttelee 26 minuuttia, eikä sille edes ajeta suoraan vaan välissä kierrellään. Nykyisin Reittiopas antaa seuraavat ajat välille Helsingin keskustasta Bomban pysäkille:

    Suora bussi: 34 min
    Juna Aviapolikseen + 962: 55 min
    Juna Keravalle + 962: 50 min

    Pikaisen tarkastelun perusteella 611 ja 633 on ainoat Tuusulanväylän linjat joiden palvelualueelta pääsee nopeasti junalle ja jotka nyt päättyvät Rautatientorille. Muuten pitää miettiä kokonaisratkaisua linja linjalta katkomisen sijaan, esimerkiksi kunnollinen terminaali Käpylän asemalle.

    VastaaPoista
  31. Linja 738 myöskin Inexin kautta kiertämään!!! Lahdenväylältä parhain palvelu ollut sillä linjalla , myöskin viikoloppuisin jarki iltoisin olisi hyvä päästä Kuusijärvelle uimaan ja saunomaan!!

    VastaaPoista
  32. Aviapoliksen asemaa ei ollu hyödynetty yhtään!! Sipoon Nikkilästä, Keravan ja Hyrylän Aviapolikseen ja jumboon tammistoon olisi hyvä saada poikittaislinja!!

    VastaaPoista
  33. Autottomana toivoisin ehdottomasti Hyrylä - Jumbo yhteyden säilyttämistä, jos kaupoille haluaa, niin jumbon bussi on ollut oikein hyvä lisä. Olisi harmi, jos se nyt lopetetaan, kun on vasta päässyt nauttimaan kulkuyhteyksistä Vantaalle, kunnon kaupoille, ilman omaa autoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat yhteydet on sen jälkeen Tikkurilaan ja Keravalle, joista kyllä löytyy kaupat.

      Poista
    2. Meilläkin käydään todella ahkerasti, jopa pari kertaa viikossa Jumbossa. Sinne olisi todellakin tärkeää säilyttää yhteys. Sekä itse että nuoriso ahkeria Jumbo-kävijöitä.

      Poista
    3. Hyrylä - Jumbo yhteyttä käyttävät myös työmatkalaiset, eivät vain shoppailijat!

      Poista
  34. Monta ongelmaa poistuisi, jos Leinelästä, Aviapoliksesta pääsisi nopeasti Helsingin keskustaan. Olen tehnyt matkan kerran, ja se tuntui maitojunalta. En voi ymmärtää miten ei voi laittaa nopeita linjoja, jotka eivät pysähdy Tikkurilan jälkeen kuin Pasilassa. Samoin Hyrylästä Keravalle pitäisi saada pikabusseja, jotka menevät suoraan pysähtymättä ja kiertelemättä. Tietenkin niitä kierteleviä ja pysähtyviä pitää myös olla, mutta suuri osa nopeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä 70-80% jää Hyrylä-Kerava välillä pois matkan varrella.

      Poista
    2. Tuo pronsettiosuus muuttunee huomattavasti, jos Helsinkiin suuntautuva liikenne ohjataan jatkossa mm. Keravan kautta.

      Poista
  35. Mitenkäs Tuusulanjärven länsipuolelta pääsee bussiin? Uimalla itärannalle? Onko tämä turvallista saati edes laillista laittaa lapsia uimaan?

    VastaaPoista
  36. Landetkin tarttee joskus bussikyytiä22 tammikuuta, 2018 23:02

    Apua Ruskelasta ei tämän mukaan pääse enää mihinkään bussilla?! Paijalantietä kulki vielä pari vuotta sitten suora bussilinja keskustaan. Nyt menee pari vuoroa päivässä Järvenpään ja Hyrylän väliä. Niillä ei kukaan pysty käytännössä käymään päivätöissä joten matkustajia on varmaan ollut tosi vähän. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö kysyntää olisi jos vuoroja olisi niin että pystyisi käymään Helsingissä päivätöissä. Ohjataanko Ruskelan asukkaat nyt lopullisesti omalla autolla Järvenpäähän ja VR:n kyytiin?

    VastaaPoista
  37. Suunnitelman mukaan Paijalasta pääsee Hyrylään ainoastaan Rusutjärven bussilla 964 ja Hämeentien varrelta bussilla 965. Nämä molemmat kulkevat vain arkisin aamulla ja iltapäivällä. Helsinkiin päästäkseen on siis vaihdettava Hyrylässä ja Hakaniemessä tai Leinelässä. Viikonloppuisin ja iltaisin ei pääse ollenkaan, ellei kävele Hyrylään. Lasten kulkeminen harrastuksiin urheilukeskukseen, musiikkiopistolle, Keravalle tai Järvenpäähän Paijalasta julkisilla edes arki-iltaisin on täysin mahdotonta. Paijalassa yhteydet on olleet huonot tähänkin asti, eikä niihin ole tulossa mitään parannusta.

    VastaaPoista
  38. Suora yhteys Hyrylästä Kamppiin tulee säilyttää ja myös viikonloppuina. Se on toiminut hyvin nykyisin ja helpottaa monen liikkumista. Yksi jolle plussat- se että Hyrylästä pääsisi Tikkurilaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain on karsittava jos halutaan yhteys Helsinkiin viikonloppuisin tunninvälein niin Tikkurilan liikenne on lopetettava.

      Poista
  39. Mikä on käytännössä monessa kohdin mainittu ruuhka-aika? Jos teen normaalin työpäivän klo 9-17 Espoossa, ehdinkö vielä Lahelassa tiheään ruuhkavälin bussiin, vai odotanko mahdollisesti jopa tunnin täällä päässä vaihtoa?

    VastaaPoista
  40. Susanna M, Purolasta23 tammikuuta, 2018 08:28

    Nykyinen 967 (ent. 65) palvelee tällä hetkellä hyvin työmatkaliikkujia Purolasta, jotka menevät töihin Helsinkiin päin. Uudessa suunnitelmassa Purolan työssäkävijät jätetään käytännössä kokonaan ilman joukkoliikennettä, jos 967 ei kulje enää Purolan kautta ollenkaan ja jos sen suunta on Jokela! Myöskään linja 966 ei palvele työmatkalaisia, jos se kulkee vain koulujen aukioloaikana. Lisäksi linjalle 966 on karttaan piirretty hyvin epämääräinen reitti, jossa se osaksi kulkee junaradalla/VR:n huoltotiellä, joka ei ole avoin.
    Purolan seisakkeen lopettamisen jälkeen kunta kokeili bussilinjaa, joka kulki Purolan kautta Jokelaan, mutta sille ei löytynyt käyttäjiä, kun suurimman osan työmatka kohdistui Helsingin suuntaan eikä Riihimäen suuntaan. Tämä lisäsi työmatkan kestoa kohtuuttomasti. Kun linja käännettiin kulkemaan Järvenpäähän, myös käyttäjät löysivät sen. Nyt kun Helsingin päässä on helpottunut myös yhteydet Espoon suuntaan voisi kiinnostus joukkoliikenteen käyttöön kasvaa. Se vaatii kuitenkin, että Purolasta on työmatkalaisille bussi yhteys Järvenpään rautatieasemalle. Kun linja kulkisi Wärtsilänkatua pitkin, palvelisi se myös Järvenpään lukiossa ja ammattikoulussa käyviä opiskelijoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purolasta pitää ehdottomasti säilyttää bussiyhteys Järvenpään rautatieasemalle Saunakallion aseman ja Järvenpään Lukion kautta. Valtaosa matkustajista kulkee etelän suuntaan. Nyt itselläni linjan 967 käyttöä on rajoittanut se, että viimeinen vuoro Järvenpäästä lähtee usein liian aikaisin siihen nähden kun Helsingissä olevat työt päättyvät. Vuoroja pitäisi olla lisää, ja myös viikonloppuisin ja iltaisin, jolloin Purolasta ei ole lainkaan joukkoliikennettä. Ja nyt kun voi matkustaa samalla HSL-lipulla junassa linjan houkuttelevuus on huomattavasti parantunut. Jos suunta käännetään Jokelaan lukiolaiset eivät pääse Järvenpään lukiolle mitenkään, ja muutoinkin pitkä työmatka-aika kasvaa kohtuuttomaksi eli käytännössä ollaan taas tilanteessa ilman mitään joukkoliikennettä. t. asukas Purolasta

      Poista
  41. Minkä vuoksi suoria yhteyksiä Hyrylästä Riihikallion kautta Helsinkiin karsitaan? Itse vuoro- ja viikonlopputyöläisenä en voi tämän uudistuksen jälkeen käyttää julkisia lainkaan, vaan taitaa käydä niin että siirryn yksityisautoiluun. Vallilaan jos mielii esim. Riihikalliosta, ei uudistuksen jälkeen käytännössä jää kuin vaihtoehto, joka sisältää 2 vaihtoa (3 eri liikennevälinettä). Matka-ainakin venyy hieman yli tuntiin (mikäli vaihtoajat menevät kuten reittioppaassa) nykyisen 30-45min sijaan.

    Tällä hetkellä kulkipa tuolla suoralla bussilla mihin vuorokauden aikaan hyvänsä näyttäisi siltä, että koko Mäkelänkadun matkalta jää ihmisiä ulos bussista Helsingin suuntaan matkustaessa. Jos Ventoniemi ja Pohjolan Liikenne ovat keskenään voineet kilpailla näiden matkustajien lipputuloista, niin en ymmärrä miten HSL:llä ei riitä raha tähän.

    Säilyttäkää nyt edes tuo suora yhteys Hakaniemeen niin, että busseja kulkee tuon 30 minuutin välein suuntaansa. Kamppi toki on hieman turha, kun keskustan alueen ratikka-/metroliikenne on niinkin kattava kuin se nyt on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eihän Hsl:n mukaan tulo tarkoita sitä, että Ventoniemen ja Koiviston Auton täytyy lopettaa liikenne Tuusulassa.

      Poista
  42. Tarkoittaako 60min vuoroväli ruuhka-aikana Jäniksenlinnan linjalla sitä, että busseja menee Hyrylään vielä kahdeksan jälkeenkin aamulla toisin kuin nykyään? Ja koulusta pääsee kotiin jo ennen neljää? Se, että koulukeskukselle joutuu kävelemään linja-autoasemalta on huononnus, toivottavasti aikataulussa otetaan huomioon se, että koululaiset ehtivät kouluun asianmukaisesti siitä huolimatta. Ajatus bussin vaihdosta muutaman pysäkkivälin takia tuntuu naurettavalta, jos sitä on tässä ajateltu.

    VastaaPoista
  43. Onko todellakin niin, että ainoa suora bussilinja Hyrylästä Helsinkiin,kulkee vanhan Tuusulantien kautta?! Ja päätepysäkki Hakaniemi?! Ei voi käsittää mitä takapakkia on tulossa.

    VastaaPoista
  44. Voisiko 642:n päättäri olla Leinelän sijasta Aviapolis? Silloin se palvelisi Etelä-Tuusulasta Aviapoliksen alueella töissä käyviä ja lentokentälle meneviä - ja jopa Jumboon menijöitä. Lisäksi Aviapolis on vähemmän sivussa Tuusulanväylän "suoralta reitiltä" kuin Leinelä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Linjan 642 päätepysäkkiä selvitettiin tarkkaan, mutta Leinelää perusteli helpompi vaihtoyhteys bussien ja junan välillä, lyhyempi matka-aika keskustaan sekä yhteinen päätepysäkki linjan 641 kanssa, jolloin Hyrylään ja Riihikallioon kulkeva matkustaja voi hyödyntää molempia linjoja Leinelään saapuessa. Päätepysäkin valintaa perusteli myös tuusulalaisten vastaukset liikkumiskyselyssä, jossa liityntäliikennettä toivottiin ensisijaisesti Tikkurilaan johon linja 641 kulkee.

      Yhteydet Jumboon ovat sujuvia Tikkurilasta runkolinjalla 570 joka aloittaa liikennöinnin elokuussa 2019.

      Poista
  45. Ruotsinkylän jääminen ilman vahvoja yhteyksiä tuntuu pahalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siellä ole käyttäjämääriä sellaiselle liikentelle.

      Poista
    2. Kyllä siellä kuitenkin asuu ihmisiä, ja kuntalaisia pitää kohdella tasavertaisesti. Sitä paitsi jos linja kulkisi Lahelan kautta, niin siellä asuu vielä enemmän ihmisiä.

      Poista
  46. Linja 967 herättää kysymyksiä monissa linjaa käyttävissä. Me, jotka asumme Linjamäki-Nuppulinnassa ja käymme työssä tai koulussa Järvenpäässä ihmettelemme suunnitelmia siirtää linja 967 kulkemaan Jokelaan ja linja 966 jotenkin Saunakallioon, miksi ei Järvenpäähän saakka, josta pääsee suoraan kouluun tai junaliikenteellä eteenpäin, kuten meistä työssäkäyvistä joutuu tekemään. Voisitteko ystävällisesti ottaa asian uudestaan mietittäväksi ja säilyttää edelleen saman linjaliikenteen, koska nyt jo se rajoittaa kulkemista henkilöillä, joilla ei ole omaa autoa mahdollisuuksia käyttää. Ja jos haluat kulkea Saunakallioon liikennöivään linjaa, tulee matkaa pysäkille 2 kilometriä, joka tietenkin on hyvää liikuntaa, mutta kohtuuton, jos bussiliikenne kulkee toiseen suuntaan kuin itse on menossa. Pyydänkin ystävällisesti, että linjaliikennöintiä harkitaan uudestaan. Meillä nyt toimii yhteydet aamusta kerran tunnissa 5 kertaa ja sama iltapäivästä, joten rajoittaa liikkumista tämäkin, mutta olemme olleet tyytyväisiä edes tähän mahdollisuuteen, mutta muuttuu huonoksi, jos uusi suunnitelma toteutetaan.

    VastaaPoista
  47. Kuka noita vastauksia kirjoittelee?

    VastaaPoista
  48. Linja 642 Lahelaan menee Tuusulanväylää Riihikallioon asti. Nykyisin Lahelaan menevät linjat poikkeavat Tuusulanväylältä jo Korso-Sipoo liittymästä välttäen ruuhkaisen Tuusulanväylän pätkän. Voisiko tuon linjan kulkua hienosäätää vaikka niin, että se kulkisi Maisalantietä ja poikkeaisi Riihikalliontielle ja sieltä Riihikallion kautta Lahelaan. Näin saataisiin myös Ruotsinkylään säännöllinen liikenne ja ennen kaikkea bussi kulkemaan vähemmän ruuhkaista reittiä. Bergan liityntäparkki olisi sekin hyvin tämän reitin varrella.

    VastaaPoista
  49. Miltä osin 966 kulkee Pertun kautta, kun se kartalla menee suoraan radanvartta pitkin? 965 näyttäisi siellä kulkevan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos huomiostasi! Tekstiin oli jäänyt tältä osin virhe, pahoittelut siitä. Virhe on nyt korjattu.

      Poista
  50. On todella hyvä, että Tikkurilan ja hyrylän välille on tulossa bussilinja! Itse olen monien edellä kommentoineiden kanssa samaa mieltä, olisi hyvä että yksi bussilinja kulkisi Helsingin keskustan ja hyrylän väliä niin arkisin kuin myös viikonloppuisin ja iltaisin.

    VastaaPoista
  51. Hei, miten linjan 632 matkustajan on ajateltu matkustavan Vallila-Lahela välillä jatkossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentistasi! Lahelan ja Vallilan väliä voi kulkea esimerkiksi kulkemalla linjalla 642 Hyrylään ja vaihtamalla tässä linjaan 643. Toinen vaihtoehto voisi olla kulkea linjalla 642 Leinelään, ja vaihtamalla tässä linjalle 623 tai 633. Tai sitten voi Leinelästä jatkaa matkaa P-junalla, ja vaihtaa Pasilassa raitiolinjaan 7. Muitakin vaihtoehtoja toki on ja paras niistä riippuu ajankohdasta ja reitin tarkasta määränpäästä. HSL:n Reittiopas on hyvä apu tällaisten asioiden selvittämiseen.

      Poista
  52. Se, ettei Hyrylästä / Riihikalliosta jatkossa pääsisi enää suoralla bussiyhteydellä Helsingin keskustaan, tuntuu aivan käsittämättömältä. Yhteydet eivät nykyiselläänkään ole ilta/viikonloppuaikaan olleet kovin kummoiset, mutta että jatkossa ei pääsisi enää arkipäivisinkään? Itkettää.

    VastaaPoista
  53. Suora tie Helsinkiin, mutta suorat keskustaan yhteydet lopetetaan. Tämä on todella huonoa mainosta (Etelä-)Tuusulalle eikä houkuta muuttamaan alueelle. Asuinpaikka pk-seudulla on meillä parhaillaan haussa ja tämä saattoi olla minulle ratkaiseva tieto Tuusulan osalta. Harmillista, koska monet muut seikat olisivat puoltaneet asunnon ostoa sieltä ja monia vaihtoehtoja oli alueelta ehditty jo katsellakin.

    VastaaPoista
  54. Mites se yö liikenne hoidetaan viikonloppuisin kun ei ole mitään mainintaa? nyt viimeinen bussi lähtee Helsingistä pe-la n.klo:01.00. Ilmeisesti ei ymmärretä että jotkut ihmiset haluavat käydä joskus viihteelläkin jopa Tuusulassakin. Joku yöbussi vuoro esim. klo.3 lähtevä olisi hyvä saada, taksilla kun käyt kaupungilla se on n.120€ edestakaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellähän tuo Yöliikenne on kerrottu erillisessä julkaisussa. Helsingistä Kellokoskelle 665N linja ajaa n.1 h välein pe-la öinä 00-03

      Poista
    2. Hei, kiitos kommentistasi! Yöliikenteestä on erillinen päivitys tässä blogissa, kannattaa käydä siellä tutustumassa ja kommentoimassa yöliikenteen suunnitelmia.

      Poista
  55. Asun Ruotsinkylässä ja jos tulkitsen ehdotuksia oikein loppuisi liikenne Maisalantiellä kohti Tuusulan moottoritietä? Ruotsinkylän läpi menee tällä hetkellä linja 635, joka suunniteltu niin että koululaiset pääsevät Helsinginpitäjän kirkolla sijaitsevaan ruotsinkieliseen yläasteeseen ja lukioon. Koska Tuusulassa ei ruotsinkielistä yläastetta, koulujärjestely sovittu Tuusulan ja Vantaan välillä. Miten oli tarkoitus että he jatkossa pääsevät kouluun? Nyt esim. 7.30 aikoihin kulkeva auto vie sopivasti kouluun klo 8:ksi Koululaiset asuvat Lahelantien ja Maisalantien varrella.

    Bergan pysäkin viereen rakennettiin pari vuotta sitten iso parkkipaikka autoille. Tätä käyttävät Ruotsinkylän ja Huhtariihen asukkaat.Autoja on päivisin parkkipaikalla useita. Tämä pysäkki jäisi nykyisten suunnitelmien mukaan ilman linjoja?
    Nämä Oopperan kautta kulkevat bussit ovat palvelleet Töölöön ja Meilahden suuntaan matkustavia.
    Mitä muuta kautta kuin tämän blogin kautta on selvitetty matkustajien tarpeita ja toiveita? Itse löysin tämän linkin ihan sattumalta.
    Suosittelisin että haastateltaisiin esim. Bergan pysäkin käyttäjiä aamulla klo 6.45- 7.15. Samanten Hyrylän linja-auto aseman käyttäjiä,
    ennen kuin tehdään päätöksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bergasta pääsisi suunnitelman mukaan jatkossa Helsinkiin, Keravalle, Hyrylään ja Leinelään meneviin busseihin. Mielestäni Bergasta pitääkin kehittää hyvä vaihtoasema, joka palveleee Ruotsinkylän ja Lahelan suunnalta tulevia. Mutta Bergaan olisi hyvä päästä noista kylistä myös bussilla jouheasti.

      Poista
    2. Olemme samasta asiasta huolissamme. Meilläkin kohta kaksi yläkoulu ja lukioikäistä.

      Poista
  56. Voisiko linjalta 642 irroittaa jonkun vuoron kulkemaan siten että se kulkikisi Riihikallion sijaan lahelantietä etelään asti, josta jatkaisi maisalantien ja vanhan tuusulantien kautta kulomäentielle? Tämä palvelisi edes jotenkin Ruotsinkylän ja Huhtariihen asukkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä olisi hyvä idea. Linja 642 kartan ehdotuksen mukaan joutuu ajamaan ruuhkaista moottoritietä Riihikalliosta Kulomäentielle, ja matkalla on kolmet liikennevalot. Jos linja ei mene Riihikallion kautta, vaan Lahelantietä Maisalantielle, hyödytään: 1. Lahelassa asuvat Ruotsinkylän koululaiset pääsevät kouluun bussilla ja Ruotsinkylästä pääsee asioimaan Lahelan palveluihin 2. Lahelan kasvava väkimäärä pääsee nopealla yhteydellä kohti Bergaa, josta voi vaihtaa muihin busseihin (kohti Helsinkiä, Hyrylää tai Keravaa) tai jatkaa Leinelään ja vaihtaa junaan. Lahelasta ja Ruotsinkylästä olisi tuolla muutoksella mielestäni vielä huomattavasti paremmat yhteydet kuin esitetyllä Riihikallion kierroksella. Jos bussin pitää kiertää Riihikallion kautta, niin siirtymä Kulomäentielle olisi hyvä olla esim. Riihikallion koulun ohi Pähkinämäentielle/Ruotsinkyläntielle ja edelleen Maisalantietä Bergan ohi Kulomäentielle.

      Poista
  57. Ruotsinkylän koulun koululaisista suuri osa asuu Lahelassa, josta on kouluun 1,5-3 km. Suunnitelma poistaisi Lahelan ja Ruotsinkylän välisen yhteyden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Metsäpoika! Kiitos kommentistasi, olemme asiasta vielä yhteydessä Tuusulan kuntaan. Aikaisemmassa suunnittelussa ei ole tullut esille että Lahelasta oltaisiin bussikuljetusten varassa Ruotsinkylän koululle. On mahdollista että linjalle 642 voidaan tehdä erillinen reittiversio joka koukkaa koulun kautta, jos tämä tarve todetaan yhdessä kunnan kanssa.

      Poista
  58. Lisäksi vielä:
    Lahelan aamubusdit Helsinkiin ja iltapäivällä töiden päättymisen aikasn ovat huvin täysiä, eli ei voida sanoa että olisi pulaa matkustajista. Tehkää vaikka matukstaja laskentaa ja seurantaa minne matka vie! Klo 06-08 kulkevat bussit Helsinkiin ja 15-17 lähtevät bussit Helsingistä Lahelaan. Tämä on koko ajan kasvava omakoti- ja rivitaloalue, kumma kun julkisia karsitaan sinne, mussämihmiset liikkuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Julkista liikennettä lisätään Lahelaan runsaasti, aiemmin Eteläänpäin pääsee tunnin välein kun uudessa linjasto suunnitelmassa puolen tunnin välein. Täysin uutta on ilta ja viikonloppu liikenne.

      Poista
    2. Hei Päivi! Lahelan joukkoliikenneyhteyksiä ei missää tapauksessa olla vähentämässä. Esitetyssä suunnitelmassa Lahelan joukkoliikenteen määrä kasvaa erittäin paljon nykyiseen nähden, kun liikennöintiä on läpi päivän, myös viikonloppuisin aamusta iltaan. Joukkoliikenne muuttuu liityntäliikenteeksi Leinelään ja Hyrylään, josta on kattavat yhteydet eteenpäin. Yhden suoran bussin kustannunksella pystytään moninkertaistamaan Lahelan joukkoliikennetarjonta liityntäyhteyksiä hyödyntäen.

      Poista
  59. Linja 643 Hakaniemeen: Päivällä vuoroväli 60 minuuttia? En ymmärrä, alunperin oli puhetta tiheämmästä vuoroväistä. Ihan liian harvoin, koska ruuhkat ja kelin huomioiden voit siis joutua lähtemään 2 tuntia ennen tapaamistasi keskustassa. Ihan järjetöntä. Leinelän kautta ihan järjetöntä, koska todennäköisesti joutuu jo käyttämään ensin autoa päästäkseen 643:sen linjan varrelle. Kolmea välinettä ei kukaan viitsi käyttää. Matalalattiabussit? Onko nämä niitä max 80 km, ilman turvavöitä olevia ja ilman iskunvaimentimia kulkevia busseja? Itse asun Lahelassa ja olemme jo muutaman kerran joutuneet noissa matalalattiabusseissa istumaan. Hampaista paikat putoo ja penkillä ei meinaa pysyä kun tärinä on ihan kamalaa. Ja moottoritiellä pelottaa kun ei ole turvavöitä.

    VastaaPoista
  60. Onko HSL tiedustellut yhtään lähikaupunkien oppilaitosten lukujärjestyksiä? Ammatillisissa oppilaitoksissa kun koulu saattaa alkaa tai loppua puolen päivän aikaan, jolloin ei ole lainkaan liikennettä esim. Lahela-Kerava välillä. Lapsi päättää ensi keväänä kolme vuotisen opiskelunsa Keravan Keskikadun Keudassa ja on tosi paljon ollut säätämistä kouluun pääsyn suhteen. Kohtuutonta laittaa nuorta melkein tuntia etukäteen koululle, koska seuraavallbussilla myöhästyisi vaan on sitten tulut myöhässä. Tai samoin on ollut pakko lähteä tunnilta etuajassa pois, jotta ehtii siihen kerran tunnissa kulkevaan bussiin. Riihikallioon asti on yksi vuoro, mutta ei Lahelaan. Puolen päivän aikaan olen paljon kuskannut itse, kun onneksi tässä tapauksessa olen ollut paljon työttömänä kolmen vuoden aikana. Kaikki eivät hanki mopoa tai autoa koska ajokortit ovat kalliita ja jos ei mihinkään muuhun tarvitsisi kuin kouluun pääsyyn, niin kertyy paljon kustannuksia ajoneuvon vakuutuksiin yms. Keravalla on myös toinen Keuda, joka kauempana asemalta, joten sama aikataulu ei heitä palvele, ellei lukujärjestys ole erilainen kuin kKskikadulla. Myös Tikkurilan ja Järvenpään oppilaitoksiin pitäisi olla sujuvat yhteydet. Vielä on kahdella lapsella jatko-opiskelut opiskelematta ja toivoisin että heidän kohdalla olisi helpompaa. Oppilaitoksista saa kyllä pyytämällä koulupäivinen alkamis- ja päättymisajat, joita voisi hyödyntää suunnittelussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentistasi! Linjastosuunnitelmassa ei tosiaan esitetä Lahelasta yhteyttä idän suuntaan Hyrylää pidemmälle. Tämä johtuu kustannuksista jotka nousisivat liian korkeiksi, jos linja jatkaisi esimerkiksi Keravalle. Tätä voidaan kuitenkin pitää esillä Tuusulan tulevaisuuden joukkoliikenteen kehittämisessä.

      Esitetyssä linjastosuunnitelmassa Lahelan yhteydet Hyrylään kuitenkin parantuvat huomattavasti, ja Hyrylästä on hyvät yhteydet sekä Keravalle että Järvenpäään. Vaihtoyhteydet Hyrylässä pyritään suunnittelemaan mahdollisimman sujuviksi.

      HSL käyttää aina alueensa joukkoliikenteen suunnittelussa kuntien toimittamia uusimpia tietoja koulujen alkamis- ja loppumisajoista.

      Poista
  61. Linja 966 kulkee nyt vain muutaman kerran koulupäivässä, ja suunnitelmassa sanotaan liikennöintitiheyden säilyvän samana. Eli ei palvele työmatkaliikennettä eikä korvaa 967 bussia, joka nyt kulkee Jokelantieltä Saunakallioon ja Järvenpäähän. Lisäksi 966 on piirretty kulkemaan rataa pitkin tai mahdollista radan varren huoltotietä. Olisiko mahdollista, että suunnittelijat kävisivät ensin paikalla, johon suunnitelmia tekevät?
    Edullisinta HSL:lle luulisi olevan Purolan ja Nuppulinnan asemien ottaminen takaisin käyttöön, jolloin ei tarvitsisi miettiä bussilinjoja. Mutta jos tätä ei tehdä, nykyinen 967 Järvenpään asemalle olisi hyvä saada kulkemaan useammin. Tällöin myös käyttäjät lisääntyvät, kun ei esim. puuttuvan paluuyhteyden takia tarvitse lähteä autolla.

    VastaaPoista
  62. Hyrylän ja Helsingin välistä suoraa linja-autoliikennettä EI SAA LOPETTAA. Tämä on paitsi nykyisten asukkaiden ja joukkoliikennettä/ko. linjoja käyttävien kuntalaisten ehdoton vaatimus, myös erittäin merkittävä tekijä Tuusulan imagolle ja Etelä-Tuusulan vetovoimalle.

    VastaaPoista
  63. Moni näyttää ehdottavan eri keskusteluissa, että suoran keskustan liikenteen yksi ratkaisu olisi Hakaniemen linjan päätepysäkin siirtäminen Rautatientorille. Mikäli tällainen ratkaisu tehtäsiin, nähdäkseni se ei juuri palvelua näihin suunnitelmiin verrattuna paranna, MIKÄLI kyseinen linja toimisi edelleen vain ruuhka-aikaan ja kulkisi Hakaniemen kautta Rautatientorille. Ruuhka-aikaan kun tuo vaihto junaan lienee vähintään yhtä nopea niille, joiden pitää päästä nimenomaan Rautatieasemalle.

    Suoran keskustan liikenteen suurin ongelma on mieleästni ilta- ja viikonloppuvuorojen puute. Näinä aikoin liikenne on suoralla bussilla selkeästi nopeampaa kuin vaihdollisella junalla. Puhumattakaan niistä, jotka eivät mene keskustaan asti, vaan jäävät matkan varrella (tärkein ryhmä varmaan matkan varrelle jäävät vuorotyöläiset).

    Mikäli tuota Hakaniemen päätepysäkkiä siirretään, niin se pitäisi viedä Elielin aukiolle Sturenkadun kautta, jotta siitä saisi jotain hyötyä junan vaihtoon verrattuna. Lähinnä hyöty olisi nykyiseen palveluun tottuneille eli esim. Töölön suunnalla työssä käyvät ja olisi tuo hieman Kamppiakin lähempänä, jos Rautatientori-Kamppi -siirtymä todetaan hankalaksi. Kamppi päätepysäkkinä olisi toki vielä parempi, mutta sinne ei käsittääkseni voi päätepysäkkiä HSL helposti siirtää, koska nykyinen terminaali on Matkahuollon/pitkän matkan liikenteen käytössä ja vanhaan Espoon terminaaliin ei ole pohjoisen suunnasta kätevää yhteyttä.

    En siis näkisi, että pelkästään ruuhka-aikaan Hakaniemen kautta Rautatientorille menevä bussiyhteys olisi järkevä. Jos reitti olisi se, niin silloin hyöty tulisi vain, jos se toimii myös iltaisin/viikonloppuisin.

    Oli päätepysäkki mikä tahansa, niin suoran yhteyden puuttuminen iltaisin ja viikonloppuisin tekee matkustamisesta huomattavasi vaikeampaa kaikille, joilla matka loppuu ennen Helsingin keskustaa. Koko aivan kantakaupungin ulkopuolinen alue on hankalasti saavutettavissa, jos pitää aina mennä keskustan kautta.

    Yksi vaihtoehto olisi ollut jonkinlaisen bussi-bussi yhteyden tekeminen niin, että pääsisi nopeasti ja kätevästi vaihtamaan Vantaalta Helsinkiin menevään bussiin iltaisin, mutta tuokin vähän romuttuu, kun Vantaan bussit siirtyvät Kalasatamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Tähän vielä lisäyksenä, että yksi vaihtoehto, joka ei varmastikaan kaikkia tyydyttäisi, mutta olisi kuitenkin parannus näihin suunnitelmiin olisi se, että 641 ajaisi iltaisin ja viikonloppuisin joka toisen vuoron niin, että se kääntyisi Leinelästä takaisin Tuusulanväylälle ja sitä kautta keskustaan (oli se pysäkki sitten mikä tahansa siellä keskustassa).

      Tällöin säilyisi kerran tunnissa iltaisin ja viikonloppuisin suora yhteys keskustaan, vaikkakin matka-aika nykyiseen kasvaisi ehkä n. 10 min tuon Leinelän kierroksen takia. Tämä palvelisi siis nimenomaan Tuusulanväylän vartta koko Vantaan läpi sekä Mäkelänkadun varttam ja jos menisi Elielille, niin myös koko Vallilan ja Töölön välistä aluetta. Samalla kuitenkin Jusslan alueen yhteys säilyisi ja Leinelästä pääsisi junaan. Ja yhdellä vaihdoilla pääsisi Vantaan poikittaisliikenteeseen sekä mm. Raide-Jokeriin.

      Kustannuspuolelta toki hieman kalliimpaa. Luulisi kuitenkin, että iltaisin ja viikonloppuisin keskustan bussiasemat ovat vähemmän ruuhkaisia, joten sinne pitäisi mahtua.

      Loogisinta silti varmaan olisi, että tämän vuoron ja 643:n Helsingin pään reitti olisi sama (sinne Elielille).

      Poista
  64. Samaa mieltä!! EI SAA LOPETTAA!

    VastaaPoista
  65. Tarkoittaako tämä että linja 665 tulisi lisäämään vuorohteyksiä KELLOKOSKELTA useammin ja myös viikonloppuisin? Bussiyhteys kellokoskelta kahden tunnin välein viikonloppuisin on mielestäni ala-arvoista palvelua maksaville asiakkaille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kellokoskelta pääsisi tunnin välein viikonloppuisin.

      Poista
    2. Hei, kiitos kommentistasi! Suunnitelman mukaan Kellokoskelle liikennöitäisiin tunnin välein myös viikonloppuisin. Arkisin ruuhka-aikoina liikennöidään 30 minuutin vuorovälillä. Vuoroja tulisi siis lisää käytännössä kaikkina aikoina ja vaihtoyhteydet junaliikenteeseen Järvenpäässä parantuisivat.

      Poista
  66. Hei! Miksei tuo 641 voisi ajaa suorinta reittiä Tikkurilaan? Leinelän lenkki kahdella bussilla on liikaa. Tai vielä parempi olisi, että Lahelan bussi ajaisi suorinta ja nopeinta tietä Tikkurilaan ilman Leinelää!! Jos ei porukka riitä, niin ainakin tuo 641. Niin saattaisi houkutella väkeä kyytiinkin. Leinelän asema on niin ankea paikka, että... Ja vain yksi hidas juna kulkee. Ei järkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiuhat ja säännölliset yhteydet Tikkurilaan ja Leinelään ovat loistojuttu. Junalla pääsee nopeasti ja mukavasti - on valoisaa, joten näkee lukea, mahtuu lukemaan lehteä ja on helppo tehdä töitä vaikka läppärillä - on pöytä ja latausmahdollisuus. Junamatkan (ja yhden vaihdon) jälkeen on kyllä pirteämpi olo kuin tunnin bussissa köröttelyn jälkeen. Ja mikä parasta, on nopeammin perillä. Kun vielä saadaan Tuusulan busseihin seuranta, on Tikkurilaa/Leinelää lähestyessä helppo nähdä, missä bussit menevät ja ehtii tarvittaessa vaikka asioida ennen bussin tuloa. Alueen asukkaina arvostamme monipuolisia ja helppoja yhteyksiä moneen suuntaan.

      Poista
    2. Hei, kiitos kommentistasi! Linjan 641 reitti Leinelään on suunniteltu suhteellisen sujuvaksi, kuitenkin niin että sillä voidaan palvella myös Jusslan sekä Ilolan yhteyksiä. Tämän jälkeen reitti Tikkurilaan on hieman hitaampi, mutta palvelee myös vantaalaisia matkustajia jolloin linjalle saadaan lisää matkustajia ja sen vuoroväli sekä liikennöintiaika voidaan pitää hyvällä tasolla. Matka-aika Leinelästä Helsinkiin junalla on 26 minuuttia ja junia kulkee useimpina aikoina 10 minuutin välein.

      Poista
  67. Hyrylä-kamppi linja säilytettävä! Tässä hakaniemeen menevässä linjassa ei ajatella ollenkaan esim Meilahden suuntaan matkustavia. Tarvitaan kahden Helsingin sisäisen julkisen liikenteen kulkuneuvon vaihto että pääsee sinne asti. Aamuisin sillä on matka-ajan kannalta suuri merkitys. Säilyttäkää edes ruuhka-aikaan nuo linjat. Työhön menon/tulon ulkopuolella ihmisillä on varmasti enemmän aikaa tehdä vaihtoja hakaniemestä. Lisäksi korostaisin tässä ihan jo turvallisuusnäkymääkin: kampin terminaalista lähtiessä on paljon turvallisempaa esim. ilta- ja yöaikaan lähteä kehyskuntiin kun taas matkustaa keskustassa ensin ympäriinsä ja odottaa hakaniemen torin reunassa bussia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilahteen pääsee poikittaisbussilla suoraan Käpylässä. Ei nytkään ole mitään mieltä kiertää Kampin kautta. ��

      Poista
  68. Suunnitellussa linjastossa ei ole Lahelasta toimivaa yhteyttä Kehäradalle lentoaseman länsipuolelle. Yhteys Kivistön asemalle olisi saatav ensisijaisena vaihtoehtona näistä yhteyksistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentistasi! Liityntälinjat halutaan keskittää yhdelle liityntäasemalle, jotta niiden vuoroväleistä saadaan tarpeeksi tiheitä että ne palvelevat matkustusta mahdollisimman hyvin. Leinelästä on mahdollista vaihtaa Kehäradan junalle jolla voi kulkea myös länsipuolen asemille. Liityntäasemista Leinelä on nähty parhaimpana, koska se sijaitsee lähempänä Etelä-Tuusulaa ja on matkan varrella Tikkurilan suuntaan. Tuusulan alueen joukkoliikenteen kehittyessä on ehkä mahdollista tarjota myös monipuolisempia yhteyksiä esimerkiksi Kivistön suuntaan. Tälläkin suunnitelmalla yhteys saadaan järjestettyä Hyrylästä, Riihikalliosta, Ruotsinkylästä ja Myllykylästä, mutta ei valitettavasti Lahelasta.

      Poista
  69. Junavuoroista ei puhuttu mutta Jokelan asemalta olisi tarve lisätä junavuoroja ruuhka-aikaan työmatkaliikenteeseen; ehdotus että kaikki nykyiset d-vuorot ajetaan r-vuoroina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentistasi! Tässä linjastosuunnitelmassa keskitytään bussiliikenteen linjastoon, mutta otamme toiveen Jokelan lisävuoroista huomioon. Jokelan junaliikenne ei ole HSL:n tilaamaa, vaan liikennöinnistä vastaa VR.

      Poista
  70. Koululaisen koulumatka muuttuu hankalammaksi Vantaan suuntaan, jos Ruotsinkylän linja 635 lakkautetaan.

    VastaaPoista
  71. Hyrylä-kamppi linja on ehdottomasti säilytettävä!

    VastaaPoista
  72. Mistä suoria linjoja vaativat olisivat valmiita karsimaan? Resursseja on rajattu määrä, mitä otetaan suunnitelmasta pois?

    Minulle tärkeintä uudistuksessa ovat Hyrylän tiheämmät vuorovälit sekä yöliikenne, myös yhteydet radalle lasken pelkäksi plussaksi. Nämä saadakseni olen todellakin valmis luopumaan suorasta bussista ruuhka-aikojen ulkopuolella. Näistäkö haluatte karsia? Vai kunnan sisäisestä liikenteestä?

    Minusta suunnitelmat näyttävät nykytilanteeseen verrattuna hyviltä. Varmasti liikennöinnin alettua niitä vielä hiotaan, mutta toivon todella, ettei lähdetä peruuttamaan takaisin kohti Kampin maitoautoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentistasi! Mukava kuulla että suunnitelmassa esitety ratkaisut vaikuttavat mielekkäiltä.

      Poista
  73. Purolan asukkaiden mahdollisuudet käyttää julkista liikennettä romahtivat seisakkeen lakkautuksen mukana. Nykyinen bussilinja Purolan ja Järvenpään välillä on alin taso millä täällä voidaan asua ja käydä töissä pääkaupunkiseudulla.

    Miksi bussi ei voi ajaan tulevaisuudessakin Järvenpään asemalle?

    Koulukuljetuksia ja työmatkaliikennettä voi olla vaikea yhdistää toimivalla tavalla.

    Me Pohjois-Tuusulan ja Purolan alueen asukkaat osallistumme osaltamme HSL:n ja kunnan toiminnan kuluihin ja ansaitsemme mahdollisuuden käyttää joukkoliikennettä.

    VastaaPoista
  74. Purolasta tarvitaan työmatkalaisille bussivuoroja Järvenpäähän tai ainakin Saunakallioon. Jokunen lisävuoro ei myöskään haittaisi. Miksei ajettaisi Järvenpäähän Wärtsilänkadun kautta jos näin pystytään myös palvelemaan koululaisia ? Kalustosta sen verran että olisi hyvä jos autoissa olisivat toimivat lipunmyyntilaitteet/leimauslaitteet, nyt ne ovat olleet järjestään rikki eikä lippuja ole pystynyt ostamaan tai leimaamaan. Ehkä tästä myös johtuu todetut pienet asiakasmäärät ?

    VastaaPoista
  75. Jos Kellokoskelta haluaa Helsinkiin, onko Hyrylässä aina sopivasti bussin vaihto. Kulkeeko bussi vain linja-autoasemalle; entä jos työpaikka tai koulu on Koulukeskuksessa. Kulkeeko yöbussi Helsinki- Kellokoski jatkossakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentistasi! Kellokoskelta Helsinkiin on kätevintä matkata vaihtamalla linjalta 665 junaan Järvenpään asemalla. Bussit tahdistetaan junaliikenteeseen Järvenpäässä. Myös Hyrylän asemalla linjojen väliset vaihdot pyyritään suunnittelemaan mahdollisimman sujuviksi. Yöbussi Helsingistä Kellokoskelle säilyy viikonloppuisin, lähtöajaksi on arviotu nykyistä aikaa noin klo 01:30.

      Poista
  76. Vai on asukasvuorovaikutuksessa toivottu liikennöintiä Kellokoski- Jokela välille????? Ja samalla on unohdettu PUROLAN
    työssäkäyvät( myös vuorotyöläiset), opiskelijat ja mm. eläkeläist ym.

    Joukkoliikennettä tarvitaan myös iltaisin, viikonloppuisin että päivällä.

    Mihin mahtaa perustua käsitys vähäisestä käyttäjämäärästä???? Kokemukseni mukaan esim klo 8:n bussi Purolasta on aina lähes täynnä, samoin paluukyyti Järvenpäästä klo 18.16. Edellisen liikennöitsijän aikana bussin lipunmyyntilaitteet olivat jokatoinen päivä rikki,sieltä ei ainakaan luotettavaa tietoa tullut.

    Purolan junapysäkki palveli kohtalaisesti alueen asukkaita. jUNAPYSÄKKI TAKAISIN KÄYTTÖÖN ja lisää junavuoroja

    VastaaPoista
  77. Hyrylä - Kamppi tai Hyrylä - Rautatientori ehdottomasti säilytettävä

    VastaaPoista
  78. Käytännössä Helsingin suorien yhteyksien palauttaminen keskustaan ja viikonloppusin
    tarkoittaisi vuorovälin pidentymistä ruuhka ajan 20 minuutin väli muuttuisi 30 minuuttiin, viikonloppuisin Tikkurilan 30 min väli muuttuisi tunnin vuoroväliksi ja keskustaan pääsisi tunnin välein. Jos yhteyden haluaa suoraan keskustaa 7 päivää viikossa joutuu muaalta karsimaan tai määrärahoja lisäämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joukkoliikennettä aktiivisesti käyttävistä tätä ei varmasti kukaan halua! Tiheää vuorovälit tarvitaan, ei hidasta bussia Kamppiin!

      Poista
  79. Suorat yhteydet Hyrylästä Kamppiin tulee ehdottomasti säilyttää niin arkisin kuin viikonloppuisinkin. Muutoin on vaarana, että omien autojen käyttö Helsingin keskustan suuntaan tulee kasvamaan entisestään.

    VastaaPoista
  80. Suorat yhteydet Hyrylästä Helsinkiin, Kamppiin tai rautatieasemalle pitäisi säilyttää! Hakaniemi pääteasemana ei ole keskustassa! Matka-ajat pitenevät huomattavasti kulkuneuvoa vaihtaessa. Valitettavasti taitaa yksityisautoilun määrä lisääntyä. Myös lasten yksin matkustaminen keskustaan hankaloituu...

    VastaaPoista
  81. 635 linjan lopettaminen huolestuttaa ruotsinkyläläisiä. Kalliossa lukiota käyvän koulumatkaan 635:lla kuluu nykyisin n 50 min. Linja 971 pidentäisi aikaa huomattavasti. Kauanko matkan Ruotsinkylästä Kivistön asemalle on arvioitu kestävän? Reittiopas antaa jo matkan Kivistön asema - Torkkelinmäki ajaksi 52-55 minuuttia.

    VastaaPoista
  82. Linjasto vaikuttaa mielestäni varsin hyvältä: Hyrylästä yhteyksien määrä ruuhka-aikaan näyttäisi olevan todella hyvä, ja iltaisin ja viikonloppuisin varsin hyvä.

    643:n vuorovälit vaikuttavat mielestäni hyvältä, mutta iltaisin linja voisi liikennöidä tunnin tai kaksi myöhempään, jottei aikatauluissa tapahdu samalla nopeaa muutosta päivä/ruuhka -tilanteesta harvempaan iltaliikenteeseen myös liityntäliikenteessä.

    Hakaniemi määränpäänä on omaan liikkumiseeni täysin okei. Toki jos linjaus hankaloittaa Töölöön menijöitä liikaa, niin Elielinaukio määränpäänä olisi tietysti silloin parempi. Tällöin toki ruuhkien vaikutus lisääntyy.

    Mutta ylipäätään jos Hyrylästä Helsingin Rautatieasemalle on tarjolla esitetysti 10 yhteyttä ruuhka-aikaan, niin liityntälinjojen toimiessa suoran bussiyhteyden määränpää ei tarvitse aivan aseman vieressä olla. Hakaniemi, Rautatientori tai Elielinaukio määränpääksi valitaankin toivottavasti sen mukaan, mikä on Pasila-Helsinki välillä työssä ja koulussa käyvien kannalta parasta, eikä se millä pääsee lähimmäksi nopeiten Rautatieasemaa. Mikäli 643:a muutetaan tavalla tai toisella, olisi esitetyllä linjastolla tärkeää, että se ei tapahdu muiden linjojen kustannukselta.

    Ehkä tärkeämpi asia mielestäni olisi 966:n jatkaminen Järvenpäähän asti, mikäli lukiolaisia on todella kommenteissa esitetyn verran. Toki myös muissa kommenteissa on nostettu hyviä huomioita. Hyryläläiselle tärkeimmät ovat tietysti Lahela-Kerava -yhteys ja Jussilan lenkki, mutta Hyrylän yhteydet ovat sen verran hyvät että ne eivät ehkä ole prioriteettilistan kärjessä tässä vaiheessa.

    Kysyisin vielä, miten korvaavat yhteydet hoidetaan silloin, kun junien kanssa on ongelmia?

    VastaaPoista
  83. Tämä suunnitelma näyttää hyvältä. Siinä tuodaan liikenne Etelä-Tuusulaan vaihdon kautta 30min välein iltaan saakka! Mahtavaa! Yöbussitkin viikonloppuna! Mahtavaa!
    Iloitsen myös liityntälinjastosta Riihimäen radalle. Työmatkat Hyvinkäälle helpottuvat kun illallakin pääsee kotiin käymättä Helsingin kautta.
    Mäkelänkatua ja Hämeentietä kulkeva linja on parannus kun Kallion saavutettavuus paranee sekä Sörnäisistä pääsee metroon ja raitiovaunuun kätevästi. Nopeutuu pääsy Kamppiinkin!
    Suunnitelmassa on hienosti parannettu Lahelan liikennettä ja koululaisten pääsyä musiikkiluokille Riihikallion.
    Sitä vain jäin miettimään, että onko Jokelasta tulevia koululaisia ajateltu ja vaihtoja tahdistettu niin, että odotusajat koululaisille ei tule pitkiksi? Miten käy Töölössä ja Meilahdessa koulussa ja työssäkäyvien? Pitäneekö heillä matkustusajat mahdottomasti vai onko liikennettä Mäkelänkadun ja Meilahden/Töölön välillä parannettu tai ajateltu parannettavan 2019? Entä miten muuttuu riihikalliolaisten matkustusaika? Riihikallio-Itä-Pasila on nyt 20min. Miten tulevaisuudessa? Taitaa pidentyä aika roimasti ilta-aikaan (20min Leinelään ja sieltä n määrä Riihikallioon).
    Kiitos tästä blogista, että me asukkaat olemme saaneet kertoa mielipiteemme tästä suunnitelmasta!

    VastaaPoista
  84. Suora yhteys Hyrylä - Helsingin keskusta on ykkösasia ! Päivittäin kulkeva arvostaa aikaa enemmän kun pomppimista kulkuvälineestä toiseen , samoin satunnainen matkaaja joka ei osaa etsiä reittejä eikö tunne vaihto paikkoja .. kaikenlaisia muita reittejä toki voi olla vaikka kuinka paljon mutta ei suoran yhteyden kustannuksella !
    Vai onko tämän systeemin tarkoitus että kaikki siirtyvät autoihin ? Siihen tämä nyt näyttää johtavan jos suorat linjat jää pois ..

    VastaaPoista
  85. Toivottavasti suoria ruuhka-ajan busseja Kamppiin (tai vaikka Elielille) ei kokonaan lakkautettaisi.

    VastaaPoista
  86. Hakaniemelle päätepysäkkinä tiukka ei. Päätepysäkin tulisi olla joko Kampissa tai Rautatieaseman välittömässä läheisyydessä, jolloin se palvelisi myös satunnaisesti joukkoliikennettä käyttäviä, joille reitit ja vaihdot tuottavat päänvaivaa.Suoria yhteyksiä välillä Hyrylä-Helsingin keskusta säilytettävä.

    VastaaPoista
  87. Aivan ehdoton asia, että suora linja Tuusulan ja Kampin välillä säilyy!! Tässä on muutenkin sulattelemista, kun kuukausikortin hinta pompsahti 50€ kalliimmaksi!! Itse kuljen päivittäin töihin kamppiin.

    VastaaPoista
  88. En ymmärrä, miksi HSL haluaa panostaa kaikki munansa yhteen koriin VR:n toimivuuden varaan. Mitä tapahtuu kaikille liityntämatkaajille, kun ensin körötellään pikkuteitä kilometrikaupalla väärään suuntaan (Leinelä) ja sitten juna ei yllättäen tulekaan, kun raiteilla olikin vettä/lunta/lehtiä/aurinko paistoi ikävästä kulmasta? Tai jos VR:lle tulee isompi ongelma, joka taas kyykyttää koko liikenteen? Mikä on HSL:n B-suunnittelma kun VR:ltä hajoaa taas jokin palikka ja kaikki Helsinkiin suuntautuva liikenne on HSL:n nerokkuuden johdosta VR:n varassa?
    Miten liikuntaesteiset on huomioitu Leinelän asemalla? Käsittääkseni sielläkin pitää kiipeillä ylös-alas rappusia ja vaikka porrastreeni kuuminta hottia onkin, pidentää se matka-aikaa entisestään. Kaikki meistä kun eivät ole yhtä fittejä, kuin HSL:n suunnittelijat.
    Miksi ihmeessä Tuusulalaiset pakotetaan junailemaan pitkin Vantaata ja näin tuhlaamaan aikaansa mahdollisesti useammassakin kulkuvälineessä yhden suoran linjan sijaan? Onko bussilinjan jatkaminen edes Rautatietorille mahdotonta? Satunnaisen bussinkäyttäjän matka hankaloituu huomattavasti, kun enää ei pääsekään ns. perille asti.
    Tuo arvioitu 50 min Hyrylä - Helsinki yhteys sadalla vaihdolla toteutuu varmaan vaan kesäaamuna, kun ketään muuta ei liiku missään. Vai onko joku vielä törmännyt sellaiseen vaihtoyhteyteen, missä ei tule hetkeäkään hukkaodottelua (5 - 45 min), kun joku välineistä oli juuri sen minuutin myöhässä/etuajassa tai muuten vain jumissa?
    En edelleenkään käsitä Tuusulan hirveätä hinkua päästä mukaan HSL:n. Siinä ei paljon MaaSt ja Whimit auta, kun matka-aika pitenee puoli tuntia tai pidempään kun pitää vaihtaa kulkuvälineestä toiseen ja hinta nousee kuin Carunalla konsanaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutama vastaus. Kehäradan liikennöinnissä on ollut sellaisia pari tuntia kestäviä katkoja n. 10 viime vuonna. Leinelän asemalta löytyy hissit ja ruuhka-aamuna se bussi kulkee kamppiin ainakin 50 minuuttia jopa tunnin Hyrylästä. Keravan kautta matka kestää n. 45-55 min ihan aina

      Poista
  89. Yhteyksienhän piti parantua, ei huonontua sekä hinnannousu hyötyyn nähden on aivan posketon!

    Arjen työpaikkaliikenne pitää olla mutkatonta ja toimivaa. Nykyiset suorat yhteydet esim Lahelasta ovat olleet erittäin käytännöllisiä ja toimivia. Linjastojen muutokset tuovat vaihtoja, mitkä käytännössä eivät ikinä toimi kuin paperilla. Oheiset matka-ajat Helsinkiin eivät varmasti pidä paikkaansa kun jatkoyhteyksiä joutuu odottamaan. Tämä korostuu vielä enemmän iltapäivisin, jolloin bussit Leinelästä (642) kulkevat pidemmillä vuoroväleillä kun junat. Aivan turhaa odottelua tiedossa joko Helsingin päässä tai Leinelässä, mikä ei varmasti miellytä ketään perheellistä, saati vielä jos perhe omaa jälkikasvun harrastuksia.

    Ehdottomasti suora yhteys edelleen Lahelan kautta takaisin, meneekö sitten rautatientorille vai Elielille, ei minulle ole merkitystä!

    Ainut positiivinen asia 642 linjassa on, että Lahelasta pääsee koululaiset Riihikallion kouluun pahimmilla myräkkäkeleillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekö ei ole posiitivista, että Lahelasta pääsee bussilla iltaisin ja viikonloppuisin? Toivotte lisää yhteyksiä, sitten kun saatte ne alkaa valitus. Voidaan nuokin yhdtydet poistaa jos ei kelpaa.

      Poista
  90. Älkää unohtako Purolan asukkaita

    Suunnitelma uusista linjastoista näyttää pääosin hyvältä ja kattavalta, mutta miksi ihmeessä Purolan nyt jo minimitasolla olevia yhteyksiä aiotaan siinä heikentää. Tämä ei missään tapauksessa voi olla asukasvuorovaikutuksessa tullut toive.

    Purolasta käydään paljon töissä Helsingin suunnassa, ja sieltä on lukiolaisia ja ammattikoululaisia, jotka tarvitsevat kulkuyhteyden Järvenpään asemalle. Jos ainoa joukkoliikenteen suunta olisi Jokela, tämä ei palvele asukkaita. Tästä seuraisi esim. että nykyisestä noin reilu tunnin työmatka Helsinkiin pitenisi reiluun puoleentoista tuntiin yhdensuuntaisella työmatkalla, ja se on liian paljon se. Useilla on vaihtoja vielä Helsingin päässä myös. Purola on osa Tuusulaa, ja tarvitsemme myös säännöllistä joukkoliikennettä.

    Paras ratkaisu olisi palauttaa Purolan asema käyttöön, nyt kun kohta siihen tulee lisäraidekin.

    Nykyinen linja 967 palvelee minimitasolla, mutta jos siihen saisi muutamia lisävuoroja niin hyvä. Myös illalla ja viikonloppuisin olisi tarpeita. Pelkän koulubussin (ja vain kouluaikoina) varaan liikennettä ei voi jättää.

    Eikö esim. jotkut Kellokoskelta Järvenpäähän kulkevat bussit voisi koukata Purolan kautta? Nythän kaikissa suunnitelmissa Purola kierretään mahdollisimman kaukaa, tai ainakin siltä se tuntuu.

    VastaaPoista
  91. Ensin vietiin purolan juna-asema ja nyt lähtisi bussiliikennekkin? Entäs me, joilla ei ole autoa?

    VastaaPoista
  92. Ehdottomasti jatkettava Purolan kautta liikennöintiä. Purolan seisakkeen lopettamisen jälkeen olemme olleet suht tyytyväisiä muutamaan vuoroon (10)arkipäivänä joilla hoitunut työ ja koulumatkat jotenkuten.Moni uskoi ja toivoi että hsl.n myötä voisimme jopa saada muutaman lisävuoron iltaan ja viikonloppuun,mutta taas kyykytetään,ei lisää vaan vähäisetkin pois!!!

    VastaaPoista
  93. Lahelan liikenteestä vielä pieni parannusehdotus. 642 voisi ajaa ruuhka-aikaan joka toisen vuoronsa (ehkä 2-3 vuoroa aamulla ja sama iltapäivällä) Maisalantien kautta suorinta reittiä Leinelään. Kun Riihikallion/Ilolan lenkkiä ei näillä vuoroilla tee, niin kokonaismatka-aika Helsingin keskustaan ruuhka-aikana ei todennäköisesti juurikaan muuttuisi verrattuna nykyisiin suoriin yhteyksiin. Lisäksi vaihto tarvittaessa 643:een onnistuu sujuvasti Bergassa, jolloin myös ne, jotka jäävät ennen keskustaa pois saavat lähes nykyisen tasoista palvelua. Samalla tulisi palveltua myös Ruotsinkylää Maisalantien varrella, jossa ei nyt ole tämän suunnitelman mukaan yhtään yhteyttä Tuuslantielle.

    Riihikalliota palvelee kuitenkin ruuhka-aikaan myös 971, joten sielläkin säilyisi palvelutasona kaksi kertaa tunnissa yhteys Helsinkiin (joko Kivistön tai Leinelän kautta). Iso osa Riihikallion alueesta pystyy lisäksi melko vaivatta hyödyntämään myös Tuusulanväylän yhteyksiä.

    Iso osa tällä hetkellä joukkoliikennettä käyttävistä kuitenkin on varsin tyytyväisiä niihin muutamaan suoraan vuoroon, jotka Lahelasta (tai yleensäkin Etelä-Tuusulasta) kulkevat. Heidän palvelutasonsa huonontaminen (pidempi matka-aika / kalliimmat liput) ei varmastikaan aiheuta positiivisia vaikutteita, vaikka vuorotiheys paranisi. Kaikkea ei voi saada ja päätepysäkkien vaihdot ja muut ovat aina joltain pois ja jollekin hyvästä. Mutta ne muutamat vuorot, jotka tällä hetkellä ovat tärkeimpiä, olisi syytä säilyttää suht samalla tasolla matka-ajan suhteen.

    Yleisenä kommenttina myös se, että moni tuusulalainen on tällä hetkellä tottunut siihen, että joko pääsee kätevästi suoralla yhteydellä Helsinkiin ovelta ovelle tai sitten ei pääse ollenkaan järkevästi. Tästä syystä, jos linjakartalla ei näe sitä omaa linjaansa suoraan kotiovelta vedettynä Helsinkiin, niin se tuntuu, että ei voi enää joukkoliikennettä käyttää. Vinkkinä siis sanoisin, että laskennallisia matka-aikoja kannattaisi tuoda enemmän esille ja vaikka verrata niitä aikaisempaan (muistaen samalla näyttää ero vuorotiheydellä). Eikä pelkästään niin, että "ruuhka-aikaan Hyrylä - Helsinki vie tämän verran aikaa". Sekä ruuhka-ajan että iltajan vertailuja ja erilaisilla reittivaihtoehdoilla esim. Hyrylä - Meilahti (643 ja vaihto nykyiseen 506:een) tai Lahela - Vallila (642/643 vaihdolla) tai Riihikallio - Töölö (643 ja ratikka) tai ilta-aikaan Mäkelänrinne - Hyrylä (623/641 vaihdolla). Kaikki eivät kuitenkaan ole tottuneet katsomaan, minkälaisia vaihtomahdollisuuksia on. Varsinkin, jos tällä hetkellä se työpaikka on sen suoran linjan varrella. Reittiopaskaan ei tässä oikein joka tapauksessa auta, kun nämä uudet linjat eivät sieltä löydy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä tarkennuksena tähän, että tuo 642:n "nopea" versio ruuhka-aikaan olisi erittäin perusteltu, koska kaikki suorat yhteydet Lahela menettää. Kiertelevä vaihtoyhteys on jo melko kohtuuton näiden vuorojen nykyisille käyttäjille, mutta suorempi/nopeampi vaihtoyhteys voi saada käyttäjiltä hyväksynnän.

      Poista
    2. Vaikka tekstin mukaan Lahelasta Helsinkiin kestää noin 50 minuuttia, niin ruuhka aikaan muutama nopeampikin vuoro Leinelään voisi olla kyllä hyvä. Riihikalliossa on tietysti paljon asukkaita, mutta ehkä yhteensä kolme vuoroa tunnissa Riihikallion läpi riittäisi myös?
      Ja samaa mieltä, olisi hyvä kuulla lisää, minkälaisia vaihtoyhteyksiä Tuusulan liikenteestä on syksyllä 2019 tarjolla nykyisten reittien tilalle.

      Poista
  94. Järven länsipuolta ei saa jättää ilman bussiyhteyttä. Käytännössä linjat on jo ajettu alas niin että työmatkat eivät enää busseilla onnistu, mutta lasten koulumatkat on pystyttävä järjestämään muuten kuin vanhempien kyydillä tai tilaustakseilla. Ollaan kuitenkin alle 40 km päässä maan pääkaupungista 2000-luvulla, joten toimivan julkisen liikenteen tulisi olla itsestään selvyys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentiastasi! Tuusulanjärven länsipuolella liikennöivällä linjalla 63 on ollut vain noin 2-3 matkustajaa per lähtö ruuhka-aikoina. Joukkoliikenteen matkustajamäärät eivät valitettavasti perustele liikenteen järjestämistä alueelle ja vastaavasti samalla yhden bussin resurssilla voidaan palvella kymmeniä matkustajia Tuusulan muilla joukkoliikennereiteillä.

      Poista
  95. Suora yhteys Hyrylästä Mannerheimintielle on säilyttävä. Ei ole järkeä jättää omaa autoa liityntäparkkiin Hyrylään, jos matka keskustaan on vielä siitäkin eteenpäin mutkikas.

    VastaaPoista
  96. Jos 641:n on tarkoitus olla etelätuusulalaisten syöttöliikenne Tikkurilan asemalle (nopeille junille) asti, niin linjan ei pitäisi kiemurrella pitkin Tikkurilaa, vaan jatkaa suoraan Valkoisenlähteentietä ja siitä Ratatielle ja asemalle.

    Jos tarkoitus on, että kaikki junailijat jäävät Leinelään ja loppujen määränpää on Tikkurila itsessään (ei juna-asema), niin sitten tuokin toimii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitus nimenomaan on se, että Leinelässä vaihdetaan. Leinelästä kestäää n. 25 min Helsinkiin ja Riihikalliosta ajaa Leinelään n. 20 min kokonais matka-aika Helsinkiin n.50 min

      Poista
    2. Hei, kiitos kommentistasi! Linjalla 641 Helsinkiin tai väliasemille kulkiessa on nopeinta vaihtaa junaan jo Leinelässä, joka on hyvä liityntäasema ja kävelymatkat ovat lyhyitä. Riippuen mistä päin Etelä-Tuusulaa on matkustamista, voi myös Keravan kautta kulkeminen olla nopein tapa.

      Linjan 641 reitti Vantaan alueella palvelee myös vantaalaisia matkustajia, ja tällä mahdollisestaan linjan tiheä vuoroväli ja laajat liikennöintiajat.

      Poista
  97. Sisäisen liikenteen tarve ja tasapuolisuus eri kaupunginosien kohdalla ei toteudu. Koululaiset ja autottomat tarvitsevat hyviä julkisia liikenneyhteyksiä. Suunnitelma syrjiii esim. eteläistä Saviota.

    VastaaPoista
  98. Lapsiperheet ei muuta asuinalueille, joissa ei hyviä julkisen liikenteen yhteyksiä. Vaikuttaa kiinteistöjen arvoon. Yksi näkökulma tämäkin.

    VastaaPoista
  99. Yksityisautoilu lisääntyy suunnitelmassa syrjityiltä alueilta ja esim. vanhukset ei pääse palveluiden ääreen ja koululaiset harrastuksiin.

    VastaaPoista
  100. 643 ehdottomasti tarvitsee viikonloppu vuoroja. Pelkän junan varaan ei voi jättää Hyrylään ja Hyrylästä pois liikkumista viikonloppuisin. Muuten suunnitelma vaikuttaa lupaavalta.

    VastaaPoista
  101. 967 eli nykyinen 65 on ollut monen mieleen. Toivon, että se voisi jatkossakin kulkea Järvenpäähän ja toivon mukaan siihen saataisiin lisää vuoroja, esim. ainakin yksi lisää aamulla ja ainakin yksi lisää illalla.Enemmänkin saa tulla. Vie aikansa, että uusiin yhteyksiin totutaan. Jos joku, kuten tämä mainio pikkubussi on palvellut monia, miksi se linja lopetettaisiin? Se kiertää muutamien mutkien kautta, mutta ketterästi pääsee perille ja palvelee todellista liikkumisen tarvetta. Toive vielä, että odottaa aikataulua. Useampi henkilö kertonut, että jäi bussista kun se lähti liian aikaisin.

    VastaaPoista
  102. Bussin 65 käyttöä on omalta kohdalta rajoittanut se että paluuta ei voi järjestää. Jos viimeinen bussi lähtee klo 18 jälkeen, miten pääsee takaisin? Tällöin en sitten voi edes käyttää sitä toiseenkaan suuntaan, vaan pitää mennä pyörällä 6 km Jokelaan.

    VastaaPoista
  103. Semmoinen bussi olisi kiva, että siinä voisi kuljettaa pyörää. Tällöin pääsisi ainakin takaisin.

    VastaaPoista
  104. Suora yhteys Helsinkiin on ehdottomasti säilytettävänä tiiviimpänä ja toimivana myös iltaisin ja viikonloppuisin. Nytkin tietyt arkivuorot ovat niin täynnä että ihmiset joutuvat seisomaan bussissa. 30min vuoroväli ruuhka-aikaan ei ole riittävä. Samoin illat ja viikonloput on turvattava säännöllisellä tiheään kulkevalla yhteydellä vuorotyöläiset huomioon ottaen. Emme elä enää aikaa jolloin kaikki ovat töissä klo 8-16. Tämä tekemänne suunnitelma todennäköisesti pakottaa osan julkista liikennettä nyt käyttävistä vaihtamaan autoon, sillä matka-ajat nousevat kohtuuttomiksi ja matkojen sujuvuus kärsii kun ihmiset joutuvat tekemään useita vaihtoja päästäkseen perille.

    VastaaPoista
  105. Purolan kautta ajava linja 967 on erittäin tärkeä meille Purolalaisille, sitä ei saa poistaa! Se on nimittäin ainoa julkisen liikenteen kulkuväline tällä hetkellä (juna seisakkeen poistuttua käytöstä) meille purolalaisille. Olen Järvenpään lukiota käyvä opiskelija, joten linja on juuri Järvenpäähän päin toimiva. Jokelaan minulla ja suurimmalla osalla Purolalaisista ei ole päivittäistä menemistä, kun taas aivan Järvenpään rajalla asuessamme moni käy Järvenpäässä luonnollisesti enemmän (esimerkiksi koulussa tai töissä) ja käyttää esimerkiksi Saunakallion ja Järvenpään juna-asemia töihin kulkemiseen. Näihin pääsee helpoiten juuri bussilla autotonkin henkilö. Lisäksi tiedän monia (mukaan lukien minä ja muut minun kanssa samanikäiset ihmiset), kenellä ei ole henkilöautoa käytettävänään, jolloin liikkuminen on hankalaa. Lisäksi huomauttaisin siitä, ettei Purolasta koukkaaminen vie kuin 1-2 minuuttia Jokelan tieltä poiketen. Toinen huomautukseni liittyy lipunmyyntiin linjan bussissa. Lipun tulostus-kone ei ole aina toiminut, jolloin matkalaisten lukumäärä on teille tulleen tiedon mukaan todennäköisesti pienempi kuin todellisuudessa. Eli ehdottomasti 967-linja pitää säilyttää ennallaan, muuten meiltä purolalaisilta viedään julkinen liikenne kokonaan ja tämä taas vaikeuttaa elämää jo nykyisestä tilanteesta sekä lisää stressiä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.